Αθλητισμός

Βολιώτες στο Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: Οι Νόνη του ΝΟΒΑ και Μπαρούτας, Ζωγράφος του ΟΕΑ/ΝΑΒ

Από 13 αθλητές και αθλήτριες που στελεχώνουν 6 πληρώματα αποτελείται η Εθνική ομάδα κωπηλασίας που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου στο Έσεν της Γερμανίας.
Ασφαλώς δεν μπορούσε να λείπει η βολιώτικη εκπροσώπηση. Η Ισμήνη Νόνη του ΝΟΒΑ θα αγωνιστεί στο διπλό σκιφ νεανίδων, ενώ οι Βασίλης Μπαρούτας και Δημήτρης Ζωγράφος του ΟΕΑ/ΝΑΒ θα συμμετάσχουν στο διπλό σκιφ και στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου εφήβων αντίστοιχα.


Η ελληνική αποστολή αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι ενώ τους αθλητές θα συνοδεύσουν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης ο συνεργάτης προπονητής Θωμάς Τριανταφύλλου και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Γιάννης Χριστογιάννης.

«Είναι η τέταρτη χρονιά που θα πάρουμε μέρος στο Ευρωπαϊκό Εφήβων και είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από κάθε άλλη φορά. Τα πληρώματα μας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύουμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα με βάση τα όσα βλέπουμε καθημερινά στην προπόνηση. Στην ομάδα μετέχει και νέο «αίμα» κάτι που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.» τόνισε ο Κώστας Κοντομανώλης
Συνολικά στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 450 αθλητές κι αθλήτριες από 46 χώρες και ο συναγωνισμός αναμένεται να είναι έντονος και επίπονος αφού όλα θα συμβούν ,μέσα σε 48 ώρες.

Αναλυτικά η σύνθεση των ελληνικών πληρωμάτων έχει ως εξής:
Σκιφ νεανίδων: Μαρία Κυρίδου
Διπλό σκιφ νεανίδων: Ισμήνη Νόνη-Αθηνά Δίτσιου,
Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου νεανίδων: Ευαγγελία Φράγκου-Αριάδνη Μήτση.
Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου εφήβων: Λεωνίδας Τζουμέζης-Γιώργος Μακρυγιάννης.
Διπλό σκιφ εφήβων: Δημήτρης Στασινός-Βασίλης Μπαρούτας.
Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου εφήβων: Λεωνίδας Παλαιοπάνος-Γιάννης Πεταλωτίδης-Δημήτρης Ζωγράφος-Θεόδωρος Λαπίκοφ.
Το πρωί του Σαββάτου (09:30 τοπική) θα ξεκινήσουν τα προκριματικά , το μεσημέρι της ίδιας μέρας (14:00) τα επαναληπτικά, την Κυριακή το πρωί τα ημιτελικά και το μεσημέρι (12:26) τα τελικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το