Αθλητισμός

Βολιώτες στην Εθνική – Έξι κωπηλάτες του ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων (photos)

 

Με έξι αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει ο ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων. Οι αθλητές και αθλήτριες μετά από πολλές δοκιμασίες και τεστ, καθώς και ένα σκληρό μακροχρόνιο προπονητικό κοινόβιο 50 περίπου ημερών, πλαισιώνουν την 20μελή Εθνική ομάδα Κωπηλασίας που απαρτίζει επτά πληρώματα και θα αντιπροσωπεύσουν την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Τρακάι της Λιθουανίας από 2 έως 6 Αυγούστου 2017.

Η Μ. Γεωργούδη

Οι αθλήτριες και αθλήτριες του ΟΕΑ/ΝΑΒ Μαργαρίτα Γεωργούδη (αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων το 2017 και 4η παγκοσμιονίκης της δικώπου το 2016), η Ιωάννα Μπιτζιλαίου (5η παγκοσμιονίκης του τετραπλού σκιφ το 2016), ο Βασίλης Κουκουτής (5oς παγκοσμιονίκης της τετρακώπου το 2016), καθώς και οι Γρηγόρης Σχιζοδήμος, Ειρήνη Βαρελοπούλου και Ευαγγελία Δεμελή (βαλκανιονίκες το 2016) είναι αυτοί που θα συμμετάσχουν και θα αγωνιστούν με αντάξιους αντιπάλους.

Η Ι. Μπιτζιλαίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος 59 χώρες και 742 αθλητές σε 258 αγωνίσματα. Ωστόσο για ορισμένα πληρώματα ο στόχος δεν είναι μόνο το βάθρο της διοργάνωσης, αλλά και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας που θα διεξαχθούν το 2018 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Ο Β. Κουκουτής

Η Ελληνική ομάδα απαρτίζεται από τέσσερα πληρώματα εφήβων και τρία νεανίδων εκ των οποίων οι δυο δίκωπες και οι δυο τετράκωπες θα κυνηγήσουν τις προκρίσεις. Αναλυτικά τα ελληνικά πληρώματα:
Δίκωπος άνευ εφήβων: Παντελής Σωτηρακόπουλος, Αντώνης Παπακωνσταντίνου.
Διπλό σκιφ εφήβων: Χρήστος Στεργιάκας, Χαράλαμπος Ντινενής.
Τετράκωπος άνευ εφήβων: Κικκινίδης Ηλίας, Βασίλης Κουκουτής, Ανδριανός Οικονόμου, Δημήτρης Μπουκουβάλας.
Τετραπλό σκιφ εφήβων: Γκαϊδατζής Πέτρος, Σχιζοδήμος Γρηγόρης, Τσαλικίδης Βασίλης, Μαρόκος Γιάννης.
Δίκωπος άνευ νεανίδων: Γεωργούδη Μαργαρίτα, Μπούρμπου Χριστίνα.
Διπλό σκιφ νεανίδων: Ντούσκου Άρτεμις, Κυρίδου Μαρία.
Τετράκωπος άνευ νεανίδων: Μπιτζιλαίου Ιωάννα, Μήτση Αριάδνη, Βαρελοπούλου Ειρήνη, Δεμελή Ευαγγελία.
Συνοδοί της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης, καθώς και οι συνεργάτες του Βασίλης Χασιώτης και Βασίλης Τζανίνης. Αρχηγός της αποστολής που αναχώρησε προχθές το πρωί είναι ο έφορος Εθνικών ομάδων εφήβων-νεανίδων Κώστας Νταλαμάγκας.

Ο Γρ. Σχιζοδήμος

Σύμφωνα με τις συμμετοχές, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με τους πρώτους προκριματικούς να γίνονται σήμερα Τετάρτη το απόγευμα και οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες ζωντανά στην επίσημη ιστοσελίδα του World Rowing στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.worldrowing.com

Η Ειρ. Βαρελοπούλου

Παράλληλα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ, Γιάννης Καλανδαρίδης, μέλος της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αναχώρησε προχθές από τον Βόλο, προκειμένου να παρακολουθήσει το προπονητικό κοινόβιο στην Καστοριά, ενόψει της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας ανδρών κάτω των 23 ετών, στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην Πολωνία.

Η Ε. Δεμελή

Σημαντική διάκριση και επιβράβευση για τον αθλητή του ΟΕΑ/ΝΑΒ και την ελληνική κωπηλασία, η επιλογή του Γιάννη Καλανδαρίδη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας FISA να τον παρουσιάσει ως «ανερχόμενο αστέρι» της παγκόσμιας κωπηλασίας για τον μήνα Αύγουστο στον παγκόσμιο αθλητικό ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.

Ο Γ. Καλανδαρίδης

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συμβολή στην κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών του ομίλου που έχει το προπονητικό τιμ, που αποτελείται από τον Σίμο Σάμιο, τη Σοφία Τασιού και την Όλγα Τσόγκα, που συνεχίζουν και τον Αύγουστο τις προπονήσεις ενόψει των διεθνών αγώνων αλλά και της προσέλευσης νέων αθλητών και αθλητριών.
Σύσσωμη η αθλητική οικογένεια του ΟΕΑ/ΝΑΒ, προπονητές, αθλητές, διοίκηση, μέλη και γονείς, εύχονται καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το