Πολιτισμός

Βολιώτες κιθαρίστες στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας της Κροατίας

blob

Για το φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας, στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 170 κιθαριστές και ορχήστρες κιθαριστών απ’ όλο τον κόσμο, αναχώρησε σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου, η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου SEMPRE VIVA. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Όμις της Κροατίας, μια πόλη κοντά στο Σπλίτ, στις Δαλματικές ακτές.

Η ομάδα της Ορχήστρας Κιθαριστών SEMPRE VIVA θα εκπροσωπηθεί από έξι επαγγελματίες κιθαριστές: Ευαγγέλια Γούσια, Τασιού Λυδία, Χιοκτουρίδη Κική, Αρβανίτη Βαγγέλη, Μανωλιού Μαριέτα, Οικονομίδη Αλέξανδρο και θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αποτελούμενο τόσο από κλασικό όσο και ελληνικό ρεπερτόριο σε δυο εμφανίσεις, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απρίλιου.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το σύνολο της ορχήστρας Κιθαριστών SEMPRE VIVA θα εμφανιστεί εκτός συνόρων και πρόκειται για μια πρωτοβουλία των μουσικών που το απαρτίζουν για την ανάδειξη της πολιτιστικής κουλτούρας της πόλης μας και εκτός συνόρων. Θα ακολουθήσει στις αρχές του Ιουνίου, η εμφάνιση της πολυμελούς κιθαριστικής ομάδας (20 ατόμων) στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, στο πλαίσιο προγράμματος των φορέων που στηρίζουν τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια. Στις 8 Ιουλίου, ημέρα Τέταρτη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία στο Θερινό Θέατρο της Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού φορέα της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου και τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, με τίτλο «Μουσικό Ταξίδι στο βυθό παρέα με το 17ο Κιβώτιο». Το καλοκαίρι η ομάδα κιθαριστών SEMPRE VIVA θα λάβει μέρος στο Διεθνές Κιθαριστικό Φεστιβάλ της Σύρου, στις 28 Ιουλίου με 1 Αυγούστου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το