Ελλάδα

Βολές κατά Κοτζιά για τα απόρρητα από Κουμουτσάκο -Λοβέρδο

Νέο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή αυτή τη φορά τα διαβαθμισμένα έγγραφα για τον ρόλο Σφακιανάκη που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή.

Επρόκειτο για έγγραφα της πρεσβείας μας στο Ριάντ που όπως είπε ο Πρωθυπουργός οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούσαν, αν ήθελαν, να λάβουν γνώση απευθείας από το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και της ΔΗΣΥ Γιώργος Κουμουτσάκος και Ανδρέας Λοβέρδος αντίστοιχα (με την ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου) επισκέφτηκαν το υπουργείο Εξωτερικών για να ενημερωθούν, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

«Χθες ζήτησα από τον κ. Κοτζιά να ενημερωθώ ως εκπρόσωπος του επικεφαλής του κόμματός για τα έγγραφα που ο πρωθυπουργός κατέστησε διαθέσιμα. Έστειλα επιστολή και εισέπραξα κριτική από τον κ. Κοτζιά που είπε ότι αυτά είναι τερτίπια επικοινωνιακά. Καταθέσαμε ήδη και είναι στο υπουργείο εξωτερικών εξουσιοδότηση του κ. Μητσοτάκη που με εξουσιοδοτεί πλήρως και εγγράφως να λάβω γνώση του συνόλου των εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση» είπε ο κ. Κουμουτσάκος για να συνεχίσει «Τα πράγματα δεν τελειώνουν εδώ. Περιμένω ότι τώρα ο κ. Κοτζιάς δεν θα αρνηθεί την ενημέρωση. Αν το κάνει θα υπάρχει προσπάθεια φίμωσης, συσκότισης και μεθόδευσης για να μην έρθει τίποτα σε γνώση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο ίδιος ενημέρωσε το Σώμα ότι η ΝΔ θα καταθέσει επίκαιρη επερώτηση προς τον κ. Κοτζιά.

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός διέσυρε τον έλληνα πρέσβη στο Ριάντ και πρόσθεσε «Τι θα περίμενε κανείς μετά από μια δημόσια διαπόμπευση; Τουλάχιστον την ανάκληση του στην Ελλάδα. Στις 20 Νοεμβρίου αποφασίζει το ΥΠΕΞ την μετάθεση διπλωματικών υπαλλήλων. Δεν υπάρχει το Ριαντ. Είχατε ευκαιρία στις 20 Νοεμβρίου αυτόν τον διπλωμάτη που κατά την κυβέρνηση δεν έκανε την δουλειά του να τον μεταθέσετε. Δεν μετατέθηκε ούτε ανακαλείται. Παραμένει εκεί που υποτίθεται έχει προνομιακές σχέσεις. Μήπως τα κάνετε όλα αυτά γιατί ο πρέσβης και ο πρόξενος ξέρουν την αλήθεια. Μήπως με ένα πρωτόγνωρο και αυταρχικό τρόπο τους έχει επιβληθεί σιωπητήριο;».

Ανάλογη κριτική άσκησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος ενημερώνοντας και αυτός με την σειρά του ότι παρά τα προσκόμματα που θέτει ο υπουργός Εξωτερικών ο ίδιος θα λάβει γνώση των εγγράφων καθώς έχει πάρει επίσημη εξουσιοδότηση από την πρόεδρο της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Λοβέρδος υπαινίχθηκε ότι επίτηδες ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να εμποδίσει να περιέλθουν στην γνώση του τα συγκεκριμένα έγγραφα διότι όπως υποστήριξε από τα έγγραφα που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος προκύπτει ο υπουργός Εξωτερικών γνώριζε πριν από την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 27/2/2017 την εμπλοκή του Βασίλη Παπαδόπουλου.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το