Τοπικά

«Βολές» για δεκάδες παράνομα φροντιστήρια στη Μαγνησία

Στο φλέγον ζήτημα μιας συνεχώς αυξανόμενης ομάδας παράνομων επιχειρήσεων στον χώρο της εκπαίδευσης, επικεντρώνεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας.
Πρόκειται για οργανωμένα φροντιστήρια τα οποία, αν και απαγορεύονται ρητά από τον νόμο ανοίγουν το ένα πίσω από το άλλο.
Ο Σύλλογος Φροντιστών εκτιμά ότι στη Μαγνησία είναι περισσότερα και από τα νόμιμα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας, έθεσε το ζήτημα στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτη Σαβελίδη, σε συνάντηση μαζί του.
Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννα Βεδουρά τόνισε ότι νόμιμα λειτουργούν 75 φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ τα φροντιστήρια που είτε δεν διαθέτουν καθόλου άδεια, είτε δεν έχουν επικαιροποιήσει την άδεια λειτουργίας τους (κάτι που πρέπει να γίνεται κάθε δύο χρόνια), είτε δεν διαθέτουν πιστοποιητικό κτιρίου, είναι δεκάδες και ίσως να ξεπερνούν και τα νόμιμα.

«Αυτό είναι ξεκάθαρα αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν θέλουμε να κλείσουν τα φροντιστήρια αυτά, αλλά να συμμορφωθούν με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για τη λειτουργία τους» τόνισε η κ. Βεδουρά, προσθέτοντας ότι -δυστυχώς- δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στο θέμα αυτό και μόνο αν κάνει κάποιος καταγγελία μπορεί να ελεγχθεί ένα φροντιστήριο.
Εκτός του ζητήματος αυτού, η κ. Βεδουρά έθεσε και το θέμα των ιδιαίτερων μαθημάτων από διορισμένους εκπαιδευτικούς, που σε κάποιες περιπτώσεις αποκτά προκλητικές διαστάσεις, αφού κάποιοι δεν διστάζουν να κάνουν ιδιαίτερα ακόμη και σε παιδιά που είναι μαθητές τους στα σχολεία όπου διδάσκουν.

Από τη στιγμή που υπάρχουν δομές εκτός νόμου, είναι εύλογο πως εργαζόμενοι σ’ αυτές είναι αδήλωτοι. Χιλιάδες ευρώ μπαίνουν αφορολόγητα στις τσέπες επιτήδειων.
Επιπλέον, ουδείς έχει ελέγξει τις κτιριακές υποδομές των συγκεκριμένων δομών. Τίθεται, επομένως, σαφές ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εργαζόμενους, καθώς είναι άγνωστο, αν τα κτίρια έχουν στατική επάρκεια, αν το εμβαδόν των αιθουσών είναι το προβλεπόμενο, αν υπάρχουν αύλειοι χώροι, πρόβλεψη για ΑμεΑ και πυροσβεστικές υποδομές, σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, αν οι χώροι αερίζονται επαρκώς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το