Ελλάδα

Βοήθεια 6,44 εκατ. ευρώ στους απολυμένους του «Φωκά»

fokas

Βοήθεια ύψους 6,44 εκατ. ευρώ στους απολυμένους του Φωκά ενέκρινε σήμερα η επιτροπή προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή προϋπολογισμών του ΕΚ συνέστησε να δοθεί βοήθεια συνολικού ύψους 35,5 εκατ. ευρώ σε συνολικά 6.000 απολυμένους από επιχειρήσεις στη Γαλλία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Τα νομοθετικά σχέδια μένει τώρα να εγκριθούν από την Ολομέλεια του ΕΚ (15-18 Δεκεμβρίου) και από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ (15-16 Δεκεμβρίου).
Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική αλυσίδα καταστημάτων «Οδυσσεύς Φωκάς» απέλυσε 600 εργαζομένους μετά τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις της, λόγω της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή η επιχείρηση βρέθηκε αντιμέτωπη και με τη δραστική μείωση της παροχής επιχειρηματικών δανείων από τις ελληνικές τράπεζες.
Κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ) για την ενίσχυση των πρώην εργαζομένων της «Οδυσσεύς Φωκάς», αναμένεται να τους χορηγηθεί βοήθεια ύψους 6,44 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να λάβουν εκ νέου εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το