Τοπικά

Βοήθεια για 55 οικογένειες με σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου

Είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται ή να εξαφανίζονται. Η καραντίνα και οι κλειστές επιχειρήσεις δεν δίνουν ευκαιρίες για εργασία. Έτσι δεκάδες οικογένειες στον Δήμο Βόλου στερούνται ακόμη και τα ουσιώδη, όπως ένα πιάτο φαγητό. Στο πλευρό τους, κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας, έχουν την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, που φροντίζει για τη σίτισή τους και το προσωπικό του αναλαμβάνει να τις βοηθήσει προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους.

Από τη δεύτερη καραντίνα, που εφαρμόστηκε από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, η δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, μέσω τους προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», εξασφαλίζει καθημερινά το φαγητό για 55 οικογένειες. Ζευγάρια ηλικιωμένων που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα για τη διαβίωσή τους, ελεύθεροι επαγγελματίες που έμειναν χωρίς δουλειά λόγω του lockdown, είναι μερικές από τις περιπτώσεις οικογενειών που χρειάζονται τη βοήθεια της δομής καθώς βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Μεταξύ των 55 οικογενειών βρίσκονται και 13 οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Οι 55 οικογένειες όμως δεν είναι οι μόνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Συνολικά 39 εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί και κοινωνικοί λειτουργοί έρχονται καθημερινά σε επικοινωνία και επαφή με τις οικογένειες προσφέροντας εκτός από είδη διαβίωσης και ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και βοήθεια σε συμπολίτες μας για να συμπληρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα αναζήτησης εργασίας.

Η προσφορά της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ άπλωσε τα «δίχτυα βοήθειας» και σε οικογένειες που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισαν πρόβλημα σίτισης ή θέρμανσης. Έτσι, από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, η δομή είναι αρωγός σε συνολικά 350 οικογένειες στην περιοχή μας καλύπτοντας τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν, προσφέροντας είτε τρόφιμα είτε ξύλα.
«Η δομή δέχεται σχεδόν καθημερινά τηλέφωνα από συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα. Θέλουμε να βοηθήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε και σε αυτή την προσπάθεια έχουμε στο πλευρό μας τη σημαντική βοήθεια εθελοντών, αλλά και ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας και επιχειρήσεις που συνεχίζουν να δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο» δήλωσε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Νατάσα Μορφογιάννη.

Όντως, το προηγούμενο διάστημα οι προσφορές που δέχθηκε η ΚΕΚΠΑ ήταν πολλές, αλλά και σημαντικές. Τρόφιμα από πολίτες, διάφορα είδη και δωροεπιταγές από βιομηχανίες, σημαντικές προσφορές από συλλόγους της περιοχής όπως οι «Μάγνητες Τυφλοί» και ο «Ιππόκαμπος». Μάλιστα την Πρωτοχρονιά η κ. Μορφογιάννη με δωροεπιταγές, προσφορά από σούπερ μάσκετ, πήρε δώρα στα παιδιά των 13 οικογενειών, τα οποία δόθηκαν στους γονείς. «Ο Άγιος Βασίλης επισκέφθηκε και τα παιδιά αυτών των οικογενειών και έφερε δώρα» σημείωσε η κ. Μορφογιάννη, η οποία βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και το μέλος της Βασίλη Ηλιόπουλο για όσες οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το