Κόσμος

Η Vogue παίρνει πολιτική θέση για πρώτη φορά -Στηρίζει ανοιχτά την Κλίντον

Για πρώτη φορά, στα 124 χρόνια ιστορία της, η Vogue υποστηρίζει ανοιχτά κάποιον πολιτικό.

Σε άρθρο, η «Βίβλος» της μόδας παίρνει ανοιχτά θέση υπέρ της Χίλαρ Κλίντον, ενώ σημειώνει ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. «Λαμβάνοντας υπόψη τα βαθιά διακυβεύματα αυτών των εκλογών και της ιστορίας που αναμένεται να γραφεί, αισθανόμαστε ότι αυτό έπρεπε να αλλάξει», αναφέρει το άρθρο.

Η Κλίντον έχει φιλοξενηθεί έξι φορές στις σελίδες της αμερικανικής Vogue, η οποία «με ενθουσιασμό» κάλυψε την άνοδό της από φοιτήτρια νομικής στο Yale, σε σύζυγο κυβερνήτη, Πρώτη Κυρία, Γερουσιαστή και υπουργό Εξωτερικών. Το άρθρο επισημαίνει ότι έχει φιλοξενήσει επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ, τις συζύγους του και την κόρη του Ιβάνκα αρκετές φορές.

«Κατανοούμε ότι η Κλίντον δεν ήταν πάντα μία τέλεια υποψήφια, αλλά η έντονη εξυπνάδα της και η σημαντική εμπειρία της αντικατοπτρίζονται στις πολιτικές και τις θέσεις που είναι σαφείς και ελπιδοφόρες», αναφέρει ακόμη το άρθρο.

Ακόμη, σε αυτό επισημαίνεται ότι η Κλίντον έχει δώσει μάχη για τη φυλετική δικαιοσύνη και την πολιτική μεταρρύθμιση. «Η θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών έδειξαν ότι κατανοεί πώς να ενδυναμώσει συμμαχίες στο εξωτερικό, να ανταποκριθεί σε παγκόσμιες κρίσεις και να διατηρήσει την αμερικανική ηγεσία στον κόσμο», αναφέρει ακόμη, επισημαίνοντας επίσης ότι η Κλίντον μάχεται και για τον τερματισμό των διακρίσεων σε βάρος των ομοφυλόφιλων, ενώ τη χαρακτηρίζει «λογική φωνή» για την οπλοκατοχή.

«Οι λέξεις ”κυρία πρόεδρε” δίνουν ελπίδα, καθώς έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από τη στιγμή που οι γυναίκες εξασφάλισαν το δικαίωμα ψήφου», επισημαίνει ακόμη η Vogue.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το