Αθλητισμός

Βλέπει μόνο τη Λαμία… Ο Βόλος στοχεύει στη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στη Σούπερ Λιγκ

Σε άριστη αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Αμρ Ουάρντα, όπως φάνηκε από τα εργομετρικά στα οποία υποβλήθηκε, με τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό να λαμβάνει μέρος κανονικά στην προπόνηση και να θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του Άνχελ Λόπεθ, για το παιχνίδι με τη Λαμία.
Ο Ουάρντα έχει μεγάλη όρεξη να παίξει μπάλα και το τόνισε στις δηλώσεις του, λέγοντας πως έρχεται στο Βόλο για να απολαύσει το ποδόσφαιρο και να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αλλάζει το επίπεδο της ομάδας, με τη διοίκηση της ΠΑΕ να κρατά το καλύτερο για το τέλος, βάζοντας το… κερασάκι στις πετυχημένες, όπως αποδεικνύονται, μεταγραφές.

Αν και ακόμη είναι νωρίς για να μιλάμε για οτιδήποτε στο πρωτάθλημα, ο Βόλος δείχνει με το… καλημέρα πως θα είναι πολύ καλύτερος φέτος, σε σχέση με πέρυσι. Στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία ο Βόλος κατάφερε να διατηρηθεί εύκολα στη Σούπερ Λιγκ. Φέτος, ο πήχης είναι λογικό να μπαίνει ψηλότερα και παρότι αρχικός στόχος των «κυανέρυθρων» είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία, στο πίσω μέρος του μυαλού όλων στην ομάδα είναι η εξάδα και η συμμετοχή του Βόλου στα πλέι οφ.
Ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί, εφόσον η ομάδα συνεχίσει τις θετικές της εμφανίσεις και έχει την ανάλογη συγκομιδή βαθμών, στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όπως τονίζουν οι παίκτες στις δηλώσεις τους, ο Βόλος δεν φοβάται καμία ομάδα, κοιτάζει όλους τους αντιπάλους στα μάτια, όπως έγινε στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και σε κάθε ματς θα παίζει αποκλειστικά για τη νίκη.
Δεν είναι υπερβολή αν πούμε, ότι σε κάθε θέση υπάρχουν δύο ισάξιοι ποδοσφαιριστές και στον πάγκο, σε κάθε παιχνίδι, μένουν πολλοί παίκτες αξιόλογοι, όπως για παράδειγμα οι Γέντρισεκ, Γκουαροτσένα, Μπαρτόλο, Ντεντάκης, Νίνης, Κλέιμαν κ.α.

Κρατούν χαμηλούς τόνους στον Βόλο
Στον Βόλο, πάντως, κρατούν χαμηλούς τόνους, ενόψει και της αναμέτρησης της προσεχούς Δευτέρας με τη Λαμία. Όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα γνωρίζουν πολύ καλά, πως το ματς με τη Λαμία θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς η ομάδα της Φθιώτιδας παίζει με την «πλάτη στον τοίχο». Κι αυτό, τη στιγμή που ξεκίνησε πολύ άσχημα τη χρονιά.
Μετά από τρεις αγωνιστικές η Λαμία δεν έχει βαθμό, καθώς μετρά τρεις ήττες, από Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» με 3-1, από τον ΟΦΗ εντός έδρας με 2-1 και από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 3-0. Στα πρώτα παιχνίδια η Λαμία δείχνει σημαντικές αμυντικές αδυναμίες, καθώς δέχεται με ευκολία γκολ (οκτώ τέρματα σε τρία ματς), με τους παίκτες του Βόλου να θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός.
Ο Άνχελ Λόπεθ έχει «ακτινογραφήσει» τον αντίπαλο, γνωρίζει σε ποιους τομείς η Λαμία είναι δυνατή, αλλά και ποιες είναι οι αδυναμίες της και καταστρώνει τα αγωνιστικά πλάνα, ενόψει της αναμέτρησης της Δευτέρας.
Μπορεί οι δύο ομάδες να αναμετρήθηκαν στις 26 Αυγούστου σε φιλικό παιχνίδι στη Λαμία και οι γηπεδούχοι να κέρδισαν με 2-0, ωστόσο, το ματς εκείνο δεν έχει καμία σχέση με αυτό του πρωταθλήματος που έρχεται.
Κι αυτό, καθώς ο Βόλος έχει άλλον προπονητή, έχει αλλάξει αγωνιστικό προφίλ και η ομάδα έχει αποκτήσει σαφώς μεγαλύτερη συνοχή και χημεία στο παιχνίδι της.
Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Άνχελ Λόπεθ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, τη στιγμή που όλοι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη διάθεσή του. Ο Σωτήρης Νίνης ξεπέρασε το πρόβλημα με τη μέση του, προπονείται κανονικά και όπως όλα δείχνουν, θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά φέτος, όσον αφορά το πρωτάθλημα, στην αποστολή.
Ο Ζαν Μπαριέντος, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (αποκόμισε τέσσερα ράμματα στο ζυγωματικό), θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στη Λαμία. Το πιθανότερο είναι να συμπεριληφθεί στην αποστολή και ο νεοαποκτηθείς Αμρ Ουάρντα, ο οποίος, όπως προαναφέραμε, βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και έτοιμος να προσφέρει στην ομάδα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΕΛ.ΑΣ: Η ΔΙΑΣ λειτουργεί υποστηρικτικά στην τροχαία αστυνόμευση, fake news οι ισχυρισμοί για αλλαγή στην αποστολή της

Fake news χαρακτηρίζει η Ελληνική Αστυνομία τους ισχυρισμούς περί δήθεν αλλαγής της ομάδας ΔΙΑΣ τους…

16 Μαρτίου 2024

ΑΠΘ: Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κατάληψης – Αντιδρούν οι φοιτητές

Αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πιο…

16 Μαρτίου 2024

Καταγγελία ότι 62χρονος ασέλγησε σε 9χρονη φίλη της κόρης του

Την υπόθεση ασέλγειας από 62χρονο σε βάρος 9χρονης μαθήτριας ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας μετά…

16 Μαρτίου 2024

Πρώην αθλητής του NFL δηλητηρίασε και σκότωσε την 5 μηνών έγκυο σύντροφό του

Στη σύλληψη του πρώην παίχτη του NFL, Μπλέιζ Τέιλορ, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας πρώτου…

16 Μαρτίου 2024

Βαθιά θλίψη και θρήνος στην κηδεία του Γιώργου Λαδόπουλου – Ήταν άπαντες εκεί για το τελευταίο «αντίο» (φωτο – βίντεο)

Οδυρμός και θρήνος στην κηδεία του τέως αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Λαδόπουλου που έφυγε από τη ζωή…

16 Μαρτίου 2024

ΙΧ παρέσυρε 4χρονο παιδί στον Αμπελώνα – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ανηλίκου σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (16/3) στον Αμπελώνα Λάρισας. Σύμφωνα…

16 Μαρτίου 2024