Τοπικά

Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στην Τσαγκαράδα από πτώση οξιάς “Θ”

Σ14 Φ1

Στην επιδιόρθωση βλάβης που προκλήθηκε στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης στην Τσαγκαράδα από πτώση οξιάς προχώρησε προχθές Δευτέρα ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα ύδρευσης κ. Κώστας Μαργαρίτης, «την περασμένη Κυριακή ενημερωθήκαμε πως έχει προκληθεί μια βλάβη στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης στην Τσαγκαράδα. Τελικά κάτοικος της περιοχής μάς ανέφερε πως η βλάβη οφείλεται στην πτώση δέντρου οξιάς που είχε σαπίσει και από τον αέρα έπεσε. Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τη Δευτέρα νωρίς το πρωί κάναμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και επιδιορθώσαμε τη ζημιά, ενώ για εκείνο το σύντομο χρονικό διάστημα έγινε και διακοπή νερού στην περιοχή».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται συνεχείς εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, αλλά και καθαρισμός χόρτων και αυλάκων.
«Λόγω του καιρού που είναι δροσερός τα χόρτα φυτρώνουν διαρκώς και πρέπει να τα καθαρίζουμε άμεσα» είπε ο κ. Μαργαρίτης.

 

Έντονη βροχόπτωση
Χθες το πρωί σημειώθηκε στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου έντονη βροχόπτωση, η οποία άρχισε στις 5 τα ξημερώματα και διήρκεσε μέχρι τις 8 το πρωί περίπου ανάλογα βέβαια με το γεωγραφικό διαμέρισμα.
Από τη βροχή δεν προκλήθηκαν ζημιές στο οδικό δίκτυο ή στα αγροτικά δίκτυα.
Πάντως εξαιτίας της ξαφνικής βροχόπτωσης φαίνεται πως κάποιοι Έλληνες επισκέπτες αποθαρρύνθηκαν και διέκοψαν πρόωρα τις διακοπές τους, όπως ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής κ. Απόστολος Σουλδάτος.

 

Έκθεση τοπικών προϊόντων
Στο μεταξύ ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και ο Εκπολιτιστικός Τουριστικός και Αγροτικός Σύλλογος Ανηλίου διοργανώνουν την 5η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διάστημα από Παρασκευή 12 έως Κυριακή 14 Αυγούστου 2016.
Η έκθεση με το άνοιγμα περιπτέρων θα αρχίσει μεθαύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Ανηλίου, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει γιορτή με παραδοσιακούς χορούς. Το Σάββατο τα περίπτερα με τα τοπικά προϊόντα θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και στις 10 το βράδυ έχει προγραμματιστεί λαϊκή μουσική βραδιά. Την Κυριακή στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί γιορτή με έντεχνη ελληνική μουσική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το