Τοπικά

Βιβλιοθήκη του δρόμου από τον Σύλλογο Νέων Πτελεού

Η βιβλιοθήκη του δρόμου… είναι γεγονός από τον Σύλλογο Νέων Πτελεού.
Το βιβλίο αντιμετωπίζεται ως δημόσιο αγαθό, ελεύθερο και δωρεάν. Ο δημόσιος χώρος ανήκει στους πολίτες και όσο περισσότερες χρήσεις αποκτά, τόσο αυξάνεται η διαδραστικότητα μεταξύ αυτού και των χρηστών του. Στον δημόσιο χώρο, η ανταλλακτική βιβλιοθήκη λειτουργεί ως μέσο ανταλλαγής απόψεων άμεσα ή έμμεσα, ως μέσο ανταλλαγής γνώσης και ιδεών.
Πρόκειται για μια δράση που απευθύνεται στους φίλους των βιβλίων και οι βιβλιοθήκες δημιουργήθηκαν στην πλατεία του Πτελεού, καθώς και στην παραλία Πηγάδι και συμπεριλαμβάνουν ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία για οποιαδήποτε ηλικία.
Η βιβλιοθήκη του δρόμου είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Πτελεού, ενός συλλόγου που μετρά μόλις λίγους μήνες από τη σύστασή του. Σκοπός της βιβλιοθήκης αυτής είναι η ελεύθερη διακίνηση βιβλίων.
Θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο; Δανειστείτε ελεύθερα οποιοδήποτε και επιστρέψτε το σε οποιαδήποτε από τις δύο βιβλιοθήκες του δρόμου.
Διαβάσατε ένα βιβλίο και πιάνει χώρο στη βιβλιοθήκη ή στις αποσκευές σας; Αφήστε το, σε κάποιο από τα ράφια των δύο βιβλιοθηκών του δρόμου.
Σας άρεσε τόσο πολύ ένα βιβλίο που δανειστήκατε; Κρατήστε το μαζί με την αγάπη του Συλλόγου Νέων Πτελεού.
Η μοναδικότητα της αυτοδιαχεριζόμενης βιβλιοθήκης είναι ότι απαιτεί την ανταπόκριση του κοινού και το ενδιαφέρον του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το