Πολιτισμός

Βιβλιοπαρουσίαση της εικαστικού Χρ. Νάκου στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και οι Εκδόσεις Άγρα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μαγνησίας, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της εικαστικού Χριστίνας Νάκου “Ιστορίες της Τέχνης για παιδιά με διάφορους τρόπους”, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Μετά τη βιβλιοπαρουσίαση, θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών, που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον χώρο του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μια πρωτότυπη και δημιουργική μέθοδος για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά τις ιστορίες και τον κόσμο της Τέχνης.
Προϊστορικές σπηλαιογραφίες, αιγυπτιακά ανάγλυφα, ερυθρόμορφα αγγεία, η Στήλη του Τραϊανού, βυζαντινά ψηφιδωτά, βιτρό, το ινδικό έπος της Μαχαμπχάρατα, ο πήλινος στρατός του Κιν Σι Χουάνγκ Τι, αλλά και το πέρασμα από τα μεσαιωνικά χειρόγραφα στην εφεύρεση της τυπογραφίας και τη μετάδοση της γνώσης σε περισσότερους ανθρώπους. Μια διαδρομή στο χρόνο και τις δημιουργίες της τέχνης γεμάτη χρώματα, σχήματα, ιδέες και υλικά.

Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει και παρουσιάζει τα εργαστήρια που οργανώθηκαν τη σχολική χρονιά 2010-2011. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά 5-10 χρονών.
Τα έργα των παιδιών που παρουσιάζονται στο βιβλίο έχουν παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων “Πάρκο Ελευθερίας”, στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας ενώ κάποια έργα εκτέθηκαν επίσης το 2011 στην Διπλάρειο Σχολή στα πλαίσια της 3ης Biennale της Αθήνας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το