Πολιτισμός

Βιβλίο κριτική αποτίμηση του έργου της κυβερνητικής θητείας της Αριστεράς

Οι εκδόσεις Θεμέλιο διοργανώνουν παρουσίαση του συλλογικού τόμου Τα κοινά της Παιδείας – Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς (επιμέλεια Κώστας Γαβρόγλου, πρόλογος Αλέξης Τσίπρας) αύριο Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, στον Βόλο.
Το βιβλίο αυτό είναι μια – σπάνια για την ελληνική πολιτική ιστορία – συλλογική απόπειρα κριτικής αποτίμησης του έργου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της κυβερνητικής θητείας της Αριστεράς. Οι συγγραφείς του τόμου συμμετείχαν στις πολύπλευρες διεργασίες στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδιαίτερες εμπειρίες των συγγραφέων των επιμέρους κεφαλαίων συναντούν τη συλλογική εμπειρία της συγγραφικής ομάδας, αναδεικνύοντας το σκεπτικό των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν, τις δυσκολίες που συνάντησε η εφαρμογή τους, ενώ φωτίζονται ταυτόχρονα οι αδυναμίες και τα αδιέξοδα που όρισε η ευρύτερη πολιτική και κομματική κουλτούρα.
Ομιλητές: Ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Τάκης Πολίτης, με θέμα «Μία προσπάθεια αποτίμησης της εκπαιδευτικής πολιτικής της περιόδου 2015-2019», ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γιώργος Πετράκος, με θέμα «Η στρατηγική για την ανώτατη εκπαίδευση: μια ματιά από την περιφέρεια», ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με θέμα «Η Ορθοδοξία το 2040: Προκλήσεις και προοπτικές».
Θα παρέμβουν οι συμμετέχοντες στον τόμο: Ερρίκος Βεντούρας, καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και Φώτης Παλαμιώτης, δικηγόρος.
Θα χαιρετήσει ο επιμελητής της έκδοσης Κώστας Γαβρόγλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19 και θα είναι covid-free (αμιγώς για εμβολιασμένους ή με πιστοποιητικό νόσησης).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το