Πολιτισμός

Βιβλίο για το Αν. Πήλιο από τον Γ. Τσικρικώνη

 

Το βιβλίο του με τίτλο «Ανατολικό Πήλιο – Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου» θα παρουσιάσει ο φιλόλογος Γεώργιος Τσικρικώνης σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Ξηρόβρυσης (5 Πλατάνια) στον Άγιο Δημήτριο Πηλίου. Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα και ο συγγραφέας.
Πρόκειται για ένα συναξάρι αναμνήσεων και δράσεων του Γεωργίου Τσικρικώνη για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, αγάπησε και πόνεσε. Παράλληλα το βιβλίο «Ανατολικό Πήλιο – Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου» προσφέρει στοιχεία ιστορικά και λαογραφικά, παραδόσεις και θρύλους για τα όμορφα χωριά αυτής της περιοχής όπου «…η φύση οργιάζει, η φαντασία καλπάζει και η ζωή ηρεμεί και ησυχάζει…» όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο συγγραφέας.
Ο Γεώργιος Τσικρικώνης γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Πηλίου όπου τελείωσε και το Δημοτικό Σχολείο. Το 1957 τελείωσε το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου και το ίδιο έτος πέτυχε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από αίρεση βίου – όπως αναφέρει ο ίδιος – γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1964 διορίστηκε και τοποθετήθηκε οργανικά στο Γυμνάσιο Βελεστίνου. Το 1973 μετατέθηκε στο Α’ Γυμνάσιο Βόλου και το 1986 στο Ε’ Λύκειο Βόλου. Το 1988 με αίτησή του μετατέθηκε στο Λύκειο Ζαγοράς όπου υπηρέτησε για έξι χρόνια. Στα τριάντα δύο χρόνια υπηρεσίας στη Δημόσια Εκπαίδευση προσπάθησε να αντιμετωπίζει τη διδασκαλία ως λειτούργημα κυρίως και όχι ως επάγγελμα. Αξιώθηκε να αποκτήσει οικογένεια με τη σύζυγό του Έλενα Καπόλου – Τσικρικώνη, καθηγήτρια Γαλλικών, και να αποκτήσουν τρία παιδιά που έχουν εξελιχθεί επαγγελματικά και κοινωνικά.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ημερίδα παρουσίασης καλών πρακτικών για εκπαιδευτικούς της Αγγλικής Γλώσσας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Μαγνησίας και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Αγγλικών, κυρία Σωτήρχου Παναγιώτα, θα…

12 Ιουνίου 2024

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αναφέρει: "Η…

12 Ιουνίου 2024

Κινούμενη άμμος… κατάπιε γυναίκα σε παραλία – «Ήταν σαν να έπεσα σε ένα φρεάτιο»

Εφιαλτικές στιγμές έζησε η Τζέιμι Άκορντ σε παραλία στο Φίπσμπουργκ του Μέιν, όταν ξαφνικά βρέθηκε…

12 Ιουνίου 2024

Μαγνησία: Συμμετοχή 92,67% σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, ολοκληρώθηκαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των αποφοίτων των ημερησίων και εσπερινών…

12 Ιουνίου 2024

Πάνω από 16.000 έκαναν διακοπές το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου με voucher κοινωνικού τουρισμού

Συνολικά 16.011 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα…

12 Ιουνίου 2024

Στις 14 Ιουλίου η αθλητική συνάντηση MILINA – ALATAS GO ΔΙΑΠΛΟΥΣ

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, η Αθλητική συνάντηση MILINA -…

12 Ιουνίου 2024