Τοπικά

Βιβλίο για τη ζωή του Παπαδιαμάντη στη Σκόπελο θα εκδώσει ο δήμος του νησιού 

«Η Σκόπελος για τον Παπαδιαμάντη» είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα εκδοθεί από τον Δήμο Σκοπέλου. Ο Δήμος ανέθεσε την έκδοση του βιβλίου έναντι του ποσού των 1.399,2 ευρώ για να προμηθευτεί 300 αντίτυπα. Στόχος της έκδοσής του είναι η διάσωση των στοιχείων της ζωής του Παπαδιαμάντη στη Σκόπελο, η οποία αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Ο Παπαδιαμάντης βρέθηκε στη Σκόπελο σε ηλικία 12-13 ετών, ως μαθητής του ελληνικού σχολείου, διότι η Σκόπελος είχε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έτσι ο Παπαδιαμάντης έφτασε σε αυτό το νησί και φιλοξενήθηκε από την οικογένεια Νιρβάνα, πολύ πιθανόν και στο σπίτι που βρίσκεται σήμερα το Μουσείο Ιστορίας Σκοπέλου, καθώς για μια χρονιά ήταν μαθητής στο νησί. Μετά συνέχισε τις σπουδές του στη Χαλκίδα και αργότερα, στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι ο προμηθευτής θα παραδώσει τα αντίτυπα του βιβλίου σε διάστημα δέκα ημερών στο Δημαρχείο Σκοπέλου και στη συνέχεια θα γίνει η πληρωμή του με χρηματικό ένταλμα.

Προτάσεις της ΔΕΥΑ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Στο μεταξύ, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Σκοπέλου η τεχνική μελέτη και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της υπηρεσίας για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 2021-2023. Με απόφασή του το Δ.Σ. έχει αποφασίσει να υποβάλει η ΔΕΥΑ Σκοπέλου αίτηση χρηματοδότησης σε τέσσερις προσκλήσεις του προγράμματος. Πρόκειται για τις προσκλήσεις «υποδομές ύδρευσης», «ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων», «παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων» και «ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος» στον άξονα προτεραιότητας Πολιτική Προστασία –Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Έτσι το Δ.Σ. ενέκρινε την τεχνική μελέτη για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που αναφορικά με την προετοιμασία και σύνταξη φακέλων για την υποβολή των προτάσεων στις παραπάνω προσκλήσεις. Ο προϋπολογισμός για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες ανέρχεται σε 20.000 ευρώ. Κατά της απόφασης αυτής ψήφισε το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Ρόδιος αναφέροντας ότι η συνέπεια στις απευθείας αναθέσεις συνεχίζεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το