Τοπικά

Το βιβλίο «Απιστία» παρουσιάζει στο Βόλο η Τένια Μακρή

 

apistia-tenia-makri

Το νέο βιβλίο με τίτλο «Απιστία – κρίση, κίνδυνος ή ευκαιρία» από τις εκδόσεις «Μέλινο» θα παρουσιάσει η Βολιώτισσα στην καταγωγή οικογενειακή σύμβουλος Τένια Μακρή στο Βόλο, την Τετάρτη 25 Μαϊου, στις 7.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου σε συνεργασία με το περιοδικό “Wish”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Άρτεμης Κουτσούκου – εκπαιδευτικός, πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου, Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά – εκπαιδευτικός , πρόεδρος του Ελληογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και η συγγραφέας Τένια Μακρή. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Εμμανουέλα Ρέππα και Γιάννης Νάπας ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Η Τένια Μακρή με το νέο της βιβλίο δίνει απαντήσεις ή αφορμή για εσωτερικές αναζητήσεις και θεωρήσεις σε βασικά και βασανιστικά ερωτήματα όπως Τι είναι εκείνο που προκαλεί την απιστία; Πως την ορίζουμε; Πόσα είδη απιστίας υπάρχουν; Πως τη διαχειριζόμαστε; Τι ρόλο παίζει ο οικογενειακός κύκλος σ’ όλα αυτά; Πως επικοινωνούμε στα παιδιά και στους φίλους μας αυτό το λεπτό και ευαίσθητο θέμα; Οι σχέσεις, οι κρίσεις και οι απιστίες αποτελώντας θέματα συζήτησης και αναζήτησης ταλανίζουν άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών.
Η Τένια Μακρή είναι οικογενειακή σύµβουλος και ειδική σε θέµατα σχέσεων, µε σπουδές στην Ελλάδα και την Αµερική. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ΟΑΕ∆ ως Σύµβουλος Επαγγελµατικού Προσανατολισµού και Αποκατάστασης Ατόµων µε Αναπηρίες. Συνεργάστηκε µε το Χατζηπατέρειο Ίδρυµα, δίδαξε στο Μεταπτυχιακό Τµήµα της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδηµίας και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα σε θέµατα Εγκεφαλικών Κακώσεων. Στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων υπηρέτησε ως σχολική σύµβουλος, δηµιούργησε τη Σχολή Γονέων και καθιέρωσε τον Επαγγελµατικό Προσανατολισµό των µαθητών του λυκείου. Έχει συµµετάσχει σε πάρα πολλές τηλεοπτικές εκποµπές, ενώ είχε και τη δική της, µε τίτλο ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ, στο κανάλι Mega. Τα τελευταία χρόνια συµµετέχει σε τηλεοπτικές εκποµπές, ενώ οργανώνει σεµινάρια, οµιλίες αλλά και συνεδρίες στην Κύπρο, την οποία επισκέπτεται συστηµατικά κάθε µήνα. Επίσης, πραγµατοποιεί πολλές οµιλίες και σεµινάρια στην Αθήνα και την επαρχία, ενώ άρθρα και συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί στις περισσότερες εφηµερίδες και περιοδικά.
Η µόνιµη στήλη που διατηρούσε επί τρία χρόνια στο εβδοµαδιαίο περιοδικό ΕΙΝΑΙ αποτέλεσε και το έναυσµα για να ξεκινήσει τη συγγραφή βιβλίων, πάντα γύρω από θέµατα των ανθρώπινων σχέσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το