Πολιτισμός

Βιβλίο αφιερωμένο στους εμπόρους και επαγγελματίες από τους “Ίωνες”

Η Πολιτιστκή Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ”Ίωνες” πιστή στη διαφύλαξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών, κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο 2018 αφιερωμένο στους εμπόρους και επαγγελματίες με καταγωγή από τις αλησμόνητες πατρίδες, που ανέπτυξαν δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και του Βόλου. Η πρώτη αυτή προσέγγιση και καταγραφή υπήρξε ενδεικτική. Με πολλή αγάπη και προθυμία δόθηκε πληροφοριακό υλικό και φωτογραφίες από πολλές οικογένειες , τα οποία με φροντίδα αξιολόγησαν οι “Ίωνες” και πρόβαλαν όσο ήταν δυνατόν στον περιορισμένο χώρο του Ημερολογίου.
Παρατηρώντας όμως ότι το ενδιαφέρον υπήρξε έντονο, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν και επιπλέον στοιχεία, καταγράφοντας την ιστορία και επαγγελματική εξέλιξη και άλλων οικογενειών. Επόμενη κίνησή τους είναι να τα συμπεριλάβουν σε ένα βιβλίο πολυτελούς έκδοσης, αφιερωμένο σε όλον αυτόν τον κόσμο που με την ευγένεια , την πολυπραγματοσύνη,την οξύτητα ευφυίας και την εργατικότητα , βαδίζοντας από την αρχαιότητα στα ίχνη του Οδυσσέα, ποτέ δε σταμάτησε να γεννά ιδέες!
Ήδη ξεκίνησαν την καταγραφή και καλού όλους, όσοι ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στο βιβλίο, να επικοινωνήσουν με τα Γραφεία της Εστίας (Γ. Σίνα 16, Ν. Ιωνία) κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 7-9 μ.μ. Τηλ 2421060900.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το