Τοπικά

Βιβλία, παιχνίδια και ρούχα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου

Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαρτίου οι μαθητές των παιδαγωγικών ομάδων Teachers4Europe – ICare4Eu και Give out a Smile του 9ου Γυμνασίου Βόλου και οι συνοδοί καθηγήτριές τους, κ.κ. Βάσω Βούλγαρη, εμψυχώτρια των δράσεων και Πρέσβειρα του Προγράμματος Teachers4Europe για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και κα Έφη Κεχαγιά, ταξίδεψαν στην Αθήνα και πέρασαν ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες.
Ειδικότερα όπως αναφέρθηκε από το 9ο Γυμνάσιο, «την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, επισκεφθήκαμε το σπίτι φιλοξενίας παιδιών του Χαμόγελου του Παιδιού στο Μαρούσι, όπου και παραδώσαμε τα βιβλία, τα παιχνίδια και το υλικό που είχαμε συγκεντρώσει. Μας περίμενε η κα Χριστίνα Μποντίδα, το προσωπικό του σπιτιού και οι εθελοντές, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τη λειτουργία του Χαμόγελου του Παιδιού και ειδικότερα για τη λειτουργία του σπιτιού, στο οποίο προσφέρουν ένα ζεστό, οικογενειακό κλίμα στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Θαυμάσαμε την αγάπη και την προσφορά αυτών των ανθρώπων η οποία επεκτείνεται πέρα από την εξασφάλιση στέγης και την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών στη δημιουργία μιας ενωμένης, αγαπημένης οικογένειας: σε καμία περίπτωση δε θυμίζει ίδρυμα, αλλά μια ζεστή αγκαλιά!


Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 επισκεφθήκαμε τα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Οι μαθητές συζήτησαν για τα ευρωπαϊκά θέματα με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Άρη Περουλάκη και την κ. Χριστίνα Καραταΐδη. Η συζήτηση από απλή ενημέρωση κατέληξε να πιάσει θέματα παγκόσμιας διακυβέρνησης και προοπτικές της ευρωπαϊκής ιδέας. Ο κ. Περουλάκης μεταξύ άλλων είπε: «Μπράβο στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους που τολμούν να τους φέρουν σε επαφή με τα μεγάλη ζητήματα της σύγχρονης εποχής». Στο τέλος, διανεμήθηκε υλικό στους μαθητές από τις κυρίες Αθηνά Δημητρίου και Δήμητρα Γεωργανά και ακολούθησε ελαφρύ γεύμα.
Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν σημαντικά μνημεία, να γνωρίσουν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, να περιπλανηθούν στα στενάκια της Πλάκας και να ζήσουν για λίγο τους ρυθμούς της πρωτεύουσας.
H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υ.Π.Ε.Θ., το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, έχει αναλάβει το σημαντικό έργο να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα έχουν την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα να κοινωνούν στους μαθητές τους με τον κατάλληλο τρόπο θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών υποθέσεων, εξελίξεων και προοπτικών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το