Ελλάδα

Βίτσας: Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία

vitsas

Οι τουρκικές προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία δήλωσε σήμερα ο Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

«Το γεγονός πως ενεργούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα δεν σημαίνει ότι είμαστε αδύναμοι, ίσα-ίσα είμαστε πάρα πολύ δυνατοί» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha.
Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι η Τουρκία βρίσκεται αυτή την περίοδο αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία. «Τώρα το αν και πόσο κατανοεί η Τουρκία, η κυβέρνησή της, ότι η Αγία Σοφία είναι ένα προστατευόμενο μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς και την ίδια ώρα πάει να την μετατρέψει σε κάτι άλλο, είναι ένα ζήτημα» είπε ο κ. Βίτσας.
Για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής μοριοδότησης οπλιτών
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής μοριοδότησης των οπλιτών θητείας για τις μεταθέσεις τους.
Στο πλαίσιο της διαφάνειας στη διαδικασία μοριοδότησης θα συμμετέχουν περισσότεροι άνθρωποι και θα είναι γνωστή και μέσω διαδικτύου ενώ θα ελέγχεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και περιοδικά και από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ανέφερε σχετικά.
Ως κριτήρια στην ηλεκτρονική μοριοδότηση περιλαμβάνονται η οικογενειακή κατάσταση του στρατεύσιμου, η οικονομική του κατάσταση και η φυσική κατάσταση, καθώς και ο τόπος καταγωγής του. Έτσι, για παράδειγμα, όπως είπε, αν κάποιου δεν δουλεύουν και οι δύο γονείς του και πρέπει να μετατεθεί κοντά για να μπορεί να δουλεύει, παίρνει έναν αριθμό μορίων, αντίστοιχα συνυπολογίζονται ασθένειες και άλλα ζητήματα. Στο τέλος όλα αυτά αθροίζονται.”
Η σχετική διαδικασία αναμένεται να υπογραφεί και από τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το