Ελλάδα

Βίτσας: Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με την αναβάθμιση των F-16

Ο Δημήτρης Βίτσας επέμεινε ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση των F-16 δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον «λογαριασμό» των 2,4 δισ. δολαρίων, στον οποίο αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και περιείχε η πρόταση που εστάλη στο Κογκρέσο από τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι είναι η ακριβότερη εκδοχή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας.

«Εμείς έχουμε ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συντονίσουμε τις ανάγκες για τη σιγουριά της χώρας και τις δυνατότητες που μας δίνει ο προϋπολογισμός», είπε.

Από τη διαδικασία αναβάθμισης θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, δήλωσε ο κ. Βίτσας στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι θα αναβαθμιστεί η πλειοψηφία των F-16. Στη συναρμολόγηση και τις καλωδιώσεις θα συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, συμπλήρωσε, λέγοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα για επιπλέον εργαζόμενους.

Ενα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός. Αρχικά θα πάνε 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν, μαζί θα πάει μια ομάδα για να πάρει την τεχνογνωσία και μια ομάδα από την ελληνική αεροπορία.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το