Ελλάδα

Viral φωτογραφίες από τη Χαλκιδική: Αλεπουδάκια σαν κατοικίδια σε σπίτι

Μια γυναίκα στη Χαλκιδική φαίνεται ότι έχει πιάσει… φιλία με τρία αλεπουδάκια και οι φωτογραφίες της κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

Ο λόγος για την Πηγή Αδραχτά, η οποία σύμφωνα με το halkidikinews.gr τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει φιλία με τρία αλεπουδάκια που έχουν τις φωλιές τους στο δάσος του ορεινού Κάκκαβου, τα οποία την εμπιστεύτηκαν, την πλησιάζουν άφοβα και την επισκέπτονται δύο φορές την ημέρα στο σπίτι της στο χωριό της Μεγάλης Παναγίας. Για να τα ταϊσει.

«Εδώ και λίγα χρόνια αρχίσαμε να βλέπουμε διάφορα άγρια ζώα να έρχονται, ενώ πριν δεν πλησίαζαν στο χωριό. Πρότινος ένα ζαρκάδι ήταν δίπλα στον φράχτη μας. Επίσης πολλές φορές έρχονται λαγοί. Οι αλεπούδες πλησιάζουν πιο εύκολα τους ανθρώπους. Αν δεν τις τρομάξεις, εξημερώνονται γρήγορα» λέει η κυρία Αδραχτά.

Στην αρχή ξεκίνησε να επισκέπτεται το σπίτι μόνο μια αλεπού για να φάει φρούτα από τα δέντρα της φάρμας. Στη συνέχεια όμως έφερε και παρέα. Και τώρα πια έρχονται τα απογεύματα του καλοκαιριού σχεδόν καθημερινά. «Έρχονται αθόρυβα, συνήθως το σούρουπο. Μερικές φορές και το πρωί. Έτρωγαν τα φρούτα που έπεφταν από τα δέντρα. Αρχίσαμε να βάζουμε διάφορες λιχουδιές συνήθως από το φαγητό μας. Κάθε μέρα πιο κοντά και πλησίαζαν. Μέχρι που άρχισαν να τρώνε από το χέρι μας. Τώρα έχει η καθεμία το πιατάκι της. Κάθονται κοντά μας και μας παρακολουθούν με περιέργεια» εκμυστηρεύεται η κυρία Αδραχτά.

Η επίσκεψη των αλεπούδων, είναι αλήθεια ότι ανησυχεί την κυρία Αδραχτά. «Κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστό αυτό που κάνουμε. Εμπιστεύονται τους ανθρώπους αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι. Είναι μικρά ζώα και όχι ενήλικα και όταν βρίσκουν έτοιμο φαγητό δεν μαθαίνουν να κυνηγούν» λέει η ίδια.

Πηγή: halkidikinews.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου έμεινε παράλυτη μετά από σύγκρουση κατά τη διάρκεια του αγώνα

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τον θανατηφόρο τραυματισμό του Άνταμ Τζόνσον – παγοπέδιλο αντιπάλου…

1 Δεκεμβρίου 2023

Αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας το Αγία Άννα-Ολυμπιακός Β.

Αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας το προγραμματισμένο για αύριο ματς Αγία Άννα-Ολυμπιακός Βόλου. Η ΕΠΣΘ κατέληξε…

1 Δεκεμβρίου 2023

Το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα»: Η μυστηριώδης πνευμονία εμφανίστηκε και σε χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Κίνα, την Ευρώπη αλλά και την Αμερική καθώς τα…

1 Δεκεμβρίου 2023

Συνετρίβη ελικόπτερο σε δρόμο της Μαδρίτης – Δείτε βίντεο

Ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα στον Περιφερειακό της Μαδρίτης, μετέδωσε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe. Όπως μεταδίδει…

1 Δεκεμβρίου 2023

Άγριος καυγάς μεταξύ μαθητριών γυμνασίου: 3 κοπέλες επιτέθηκαν σε 14χρονη – Κατέγραφαν το συμβάν σε κινητό

Άγριος καυγάς μεταξύ ανήλικων μαθητριών σημειώθηκε την Πέμπτη, μετά από σχολική εκδρομή στο Ηράκλειο Κρήτης.…

1 Δεκεμβρίου 2023

Πιο δημιουργικά και περισσότερο διασκεδαστικά φέτος τα Χριστούγεννα στο Fashion City Outlet με το LEGO XMAS TREE έξω από το κατάστημα Μουστάκας!

Η Lego και το κατάστημα παιχνιδιών Μουστάκας στο Fashion City Outlet κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα…

1 Δεκεμβρίου 2023