Ελλάδα

Βίος και πολιτεία η ζωή του Γερμανού υπεραπατεώνα: Είχε βγάλει μέχρι διπλωματικό διαβατήριο ενώ τον καταζητούσε η Interpol!

Την έκδοση στην Κορέα του 62χρονου Γερμανού, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τεράστια οικονομική απάτη με κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ και συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με Ερυθρά Αγγελία από την Interpol εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές.

Πρόκειται για τον Stephan Morgenstern που μαζί με τον 49χρονο Πολωνό Roman Ziemian που συνελήφθη στην Ιταλία φέρονται να εξαπάτησαν πάνω από 2.000 άτομα μέσω της εταιρείας FutureNet η οποία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014. Τα κέρδη τους εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Η έδρα τους ήταν έως το 2017 η Πολωνία, όπου μετά από έρευνα των τοπικών διωκτικών δυνάμεων η Αρχή Προστασίας Καταναλωτών της χώρας προειδοποίησε το κοινό να μην επενδύσει στην εταιρεία, χαρακτηρίζοντάς την απάτη που λειτουργεί με το σύστημα της πυραμίδας. Οι κατηγορούμενοι επί της ουσίας πωλούσαν πακέτα ψηφιακής διαφήμισης στους άτυχους «επενδυτές» τα οποία στη συνέχεια μπορούσαν να μεταπωλήσουν και τάχα να αποκομίσουν κέρδος. Προέτρεπαν, μάλιστα, τους «πελάτες» τους να εντάξουν περισσότερους ανθρώπους στο εργατικό τους δυναμικό για να αυξήσουν τις δυνατότητες κερδών τους, ένα κλασικό κόλπο που χρησιμοποιείται από τα σχέδια Ponzi.

Οι άνθρωποι της Futurenet, σύμφωνα με ανοιχτές πηγές του Διαδικτύου, βρέθηκαν ότι ήταν επίσης πίσω από ένα ψηφιακό νόμισμα που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018, το FuturoCoin. Η αστυνομία της Σεούλ ισχυρίζεται ότι «δάγκωσαν» πάνω από 950 επενδυτές που υπέβαλαν σχετικές καταγγελίες στις τοπικές αρχές. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο 62χρονος Γερμανός παρά το γεγονός ότι ήταν καταζητούμενος από την Interpol το 2022 άνοιξε ένα γκαράζ πολυτελών αυτοκινήτων στο Ντουμπάι εκεί όπου θα κατευθυνόταν αεροπορικώς εάν δεν τον συλλάμβαναν οι Έλληνες αστυνομικοί.

Το όνομά του, μάλιστα, όπως και του συνεργάτη του Roman Zieman είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο που προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση της Γκάμπια το 2019, αφού και οι δύο απατεώνες έλαβαν από τη χώρα διπλωματικό διαβατήριο ως σύμβουλοι της κυβέρνησης! Έλαβαν, δε, αυτά τα διαβατήρια που τους άνοιγαν παντού τις πόρτες (σ.σ.: μπορούσαν να ταξιδέψουν άνετα σε πάνω από 80 χώρες) χωρίς να έχουν καν πατήσει το πόδι τους έστω για μία ημέρα στην Γκάμπια!

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν, μετά από κατάλληλη διασυνοριακή συνεργασία, στις 26 Οκτωβρίου 2022 σε Ελλάδα και Ιταλία, για υπόθεση απάτης διεθνικού χαρακτήρα.

Σε βάρος τους εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL , σύμφωνα με την οποία εμπλέκονταν σε υπόθεση οικονομικής απάτης, μεγάλης κλίμακας, τύπου «πυραμίδα» ( Ponzi scheme ).

Η σύλληψη του ενός πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όταν προσπάθησε να εξέλθει αεροπορικώς με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα της εγκληματικής τους δραστηριότητας ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα σε Ευρώπη και Ασία, με παράνομο οικονομικό όφελος το οποίο ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, προκειμένου εξετασθεί η υπόθεση έκδοσής του.

Σημειώνεται ότι, ο εκτελεστικός Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων της INTERPOL ευχαρίστησε όλες τις Διωκτικές Αρχές και τα Εθνικά Κεντρικά Γραφεία INTERPOL των εμπλεκομένων χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στην συγκεκριμένη, μείζονος σημασίας για τον Οργανισμό, υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το