Κατηγορίες: Τοπικά

Βιωματικό σεμινάριο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες

Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, που αφορά σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και οργανώνει η Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου που  αφορούσε τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ κι ολοκληρώθηκε χθες, επιμορφώθηκαν 36 εκπαιδευτικοί

 Στόχος του βιωματικού σεμιναρίου είναι η καθοδήγηση των εκπαιδευτικών ώστε να καταστούν ικανοί να διαχειριστούν θέματα  πρόληψης, εξάρτησης, και  διαχείρισης περιστατικών χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ή άλλων παραβατικών συμπεριφορών, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το σεμινάριο  το  παρακολουθεί ένας εκπαιδευτικός από κάθε σχολική μονάδα.

Ο εκπαιδευτικός ο οποίος επιμορφώνεται, θα αναλάβει το ρόλο της διασύνδεσης του σχολείου με τη Διεύθυνση Δ.Ε. και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων καθώς και των εξειδικευμένων υπηρεσιών για την έγκαιρη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίζονται στα σχολεία. Ο επιμορφωμένος εκπαιδευτικός θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στο σχολείο, έτσι ώστε να μπορεί να διοργανώσει δράσεις για την υπόλοιπη κοινότητα του σχολείου(Εκπαιδευτικούς, Γονείς, Μαθητές).

 H Υπεύθυνη  Σχολικών Δραστηριοτήτων Κυριακή Δανιηλίδου και ο Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων  Αντώνης Πλαγεράς σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και το Δίκτυο Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ, έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης.

Τα  θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι εξαρτησιογόνες ουσίες, η αιτιολογία των εξαρτητικών συμπεριφορών και τα στάδια της διαδρομής της εξάρτησης, η πρόληψη των εξαρτήσεων, το προφίλ του εξαρτημένου νέου, ο κύκλος της αλλαγής του εξαρτημένου, ενημέρωση για τη θεραπεία των εξαρτήσεων, μελέτη περίπτωσης διαχείρισης περιστατικού με έφηβο μαθητή χρήστη κ.α.

 Την αναγκαιότητα ο εκπαιδευτικός και ο γονιός να είναι υποψιασμένοι και να μπορούν ν’ ανταποκριθούν καίρια και ουσιαστικά σε κάθε ύποπτη εξαρτητική συμπεριφορά επισήμανε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη μεγάλη αξία της πρόληψης αλλά και της έγκαιρης παρέμβασης στη σχολική κοινότητα αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ κ. Γιάννης Μίλτος. Τέλος η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Κική Δανιηλίδου τόνισε ότι είναι βασικό να υπάρχει κλίμα κατανόησης και συνεργασίας στο σχολείο για να οδηγηθεί ο έφηβος με ασφάλεια στην αυτονομία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παραιτείται από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Αποχωρεί από την πολιτική

Πέντε περίπου μήνες μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Ναυτιλίας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε…

25 Ιανουαρίου 2024

Ηχητικό «καίει» τον Νετανιάχου: Τα «βάζει» με το Κατάρ για τη Χαμάς και προκαλεί την οργή του

Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει ηχητικό με δηλώσεις που αποδίδονται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου…

25 Ιανουαρίου 2024

Λάρισα: Παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη το Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Το Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, με…

25 Ιανουαρίου 2024

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων

Ο Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2024…

25 Ιανουαρίου 2024

Χάρι: Θέλει να τα ξαναβρεί με την οικογένειά του – Η ζωή είναι μικρή, λέει πηγή από το περιβάλλον του

Σε αναμμένα κάρβουνα φαίνεται πως κάθεται ο πρίγκιπας Χάρι στις Ηνωμένες Πολιτείες την ώρα που…

25 Ιανουαρίου 2024

Σε κατάσταση αμόκ σκότωσε τη γυναίκα και τις τρεις κόρες του – Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά

Ένας μουσουλμάνος πατέρας πέντε παιδιών από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορείται ότι σκότωσε τη…

25 Ιανουαρίου 2024