Τοπικά

Βιωματικά εργαστήρια στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, από την «Πρόταση Ζωής»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον κύριο Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, πραγματοποίησε τρία βιωματικά εργαστήρια στις τάξεις Β΄, Στ1 και Στ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου κας Πατέρη Γεωργίας και των δασκάλων των τάξεων κ.κ. Κέλλα Βιργινίας (Β’), Δουμπρή Βιργινίας (Στ1) και Σιντζερμά Ανάργυρου (Στ2).

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου κ.κ. Ζωή Γώγου, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη και Σοφία Μητρίτσια, Κοινωνική Ανθρωπολόγος επισκέφθηκαν το σχολείο στις 19/01 και 26/01 και πραγματοποίησαν βιωματικές παρεμβάσεις στις τάξεις Στ1 και Στ2 αναπτύσσοντας το θέμα της Διαχείρισης των Συγκρούσεων, με δουλειά σε μικρές ομάδες και στην ολομέλεια.

Επίσης, οι κ.κ. Δήμητρα Σωτηροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και Σοφία Μητρίτσια, Κοινωνική Ανθρωπολόγος επισκέφθηκαν το σχολείο στις 21/01 και πραγματοποίησαν βιωματική παρέμβαση στους μαθητές της Β’ τάξης με θέμα την Αναγνώριση των Συναισθημάτων, με δουλειά σε μικρές ομάδες και χρήση εικαστικών μέσων.
Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την πρόσκληση και τη συνεργασία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το