Τοπικά

Βιολογικά λαχανικά από νεαρούς κρατούμενους στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Σε λαχανόκηπο αποφάσισαν να μετατρέψουν τον περσινό βοτανόκηπο οι νεαροί αλλοδαποί κρατούμενοι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (Ε.Κ.Κ.Ν) Βόλου. Η Διεύθυνση του Καταστήματος συνεργάστηκε με το Δημοτικό σχολείο του Ε.Κ.Κ.Ν Βόλου προκειμένου οι μαθητές-κρατούμενοι να ενημερωθούν για την ιδέα της δράσης αυτής και να την υλοποιήσουν, με την ιδέα να «αγκαλιάζεται» με χαρά και δημιουργική διάθεση εκ μέρους των κρατουμένων.

Όπως επισημαίνει η διεύθυνση του Καταστήματος «το Ε.Κ.Κ.Ν Βόλου είναι μια φυλακή νεαρών αλλοδαπών κρατουμένων που έχει βάλει στόχο όχι μόνο την αναμόρφωσή τους αλλά και τη διαρκή εκπαίδευσή τους και την ουσιαστική εμπλοκή τους σε εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργατικότητά τους με στόχο τη θετική τους εξέλιξη.
Ο σχεδιασμός των δράσεων αυτών απαιτεί γνώση, χρόνο, πραγματικό ενδιαφέρον και διάθεση συνεργασίας. Το όραμά μας ήταν να μπορούν οι κρατούμενοι στο σύνολό τους να καταναλώνουν βιολογικά προϊόντα που οι ίδιοι έχουν παράγει».

Σταδιακά και με τη σημαντική βοήθεια σε εργασία αλλά και σε δωρεά φυτών καταφέραν να αναμορφώσουν και να επεκτείνουν τον ήδη υπάρχοντα βοτανόκηπο σε λαχανόκηπο, με σκοπό η παραγωγή να διατεθεί για την παρασκευή του συσσιτίου των κρατουμένων μας. Μέσα από μια δράση δημιουργικής απασχόλησης η τοπική κοινωνία και η φυλακή συνομίλησαν, συνεργάστηκαν και με αμοιβαίο σεβασμό και αίσθημα ευθύνης πέτυχαν την υλοποίησή της.
Για την ολοκλήρωση της δράσης αυτής η Διεύθυνση του Καταστήματος αναφέρει ότι «ευχαριστεί θερμά τον κ. Παυλίδη, πρόεδρο του Κέντρου Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών η «Όρθρυς» αλλά και τα φυτώρια Μπίλη, καθώς μέσα από την ουσιαστική τους προσφορά και την αμέριστη συμπαράστασή τους καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μια δράση με ουσιαστικό και πρακτικό όφελος για τους κρατουμένους του Καταστήματός μας, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι η προστασία και η υποστήριξή τους αποτελεί πάντα πρώτιστο στόχο και άμεση προτεραιότητα για μας».

Να αναφερθεί ότι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου εδώ και χρόνια λειτουργεί παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου, καθώς και Δημοτικό Σχολείο.
Σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν υλοποιηθεί και δράσεις που αφορούν τον εθελοντισμό, με την πρόσκληση συλλόγων στο σχολείο, προκειμένου τα παιδιά μέσα από ομιλίες, παρουσιάσεις και προβολή βίντεο, να ευαιθητοποιηθούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το