Τοπικά

Βιολέτα Καντόλα: ” Απλοί πολίτες μάζευαν τα σκουπίδια- Δεν στήσαμε απεργοσπαστικό μηχανισμό”

Mpeos_Skoupidia

Μπορεί οι φωτογραφίες να μαρτυρούν ότι μόνο απλοί πολίτες δεν ήταν εκείνοι που μάζευαν τα σκουπίδια από το κέντρο του Βόλου την ημέρα της απεργίας των εργαζομένων, αλλά η Βιολέτα Καντόλα μιλά για ομάδες πολιτών από τους οποίους δεν ζήτησε δα και …αστυνομική ταυτότητα. Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε επερώτηση προκειμένου να λάβει απαντήσεις για ποιο λόγο στήθηκε απεργοσπαστικός μηχανισμός και η αντιδήμαρχος καθαριότητας κάνει λόγο για πολίτες που βοήθησαν στην αποκομιδή.

«Η προσπάθεια αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω των προφανών κινδύνων για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την προστασία της εικόνας της πόλης, που παρουσιάζει αυτή την περίοδο αυξημένη κίνηση επισκεπτών», σχολίασε ο “Δήμαρχος” Αχιλλέας Μπέος μια ημέρα μετά την συγκέντρωση των σκουπιδιών.

Η Καντόλα ωστόσο δίνει την εξής απάντηση:

Η δημοκρατικά εκλεγμένη δημοτική αρχή Βόλου ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών σεβόμενη τη νομιμότητα και τον όρκο, που έδωσε και θα κριθεί από τους δημότες στο χρόνο, που ο νόμος ορίζει. Δημοκρατία σημαίνει ωστόσο ελευθερία να κάνει κανείς ό,τι επιθυμεί με τη ζωή του με προϋπόθεση να μην παραβιάζει  θεμελιώδη δικαιώματα των άλλων. Ως απεργοσπάστης δε ορίζεται 1) αυτός που δε συμμετέχει  σε απεργία γιατί δουλεύει κανονικά αντί να απεργεί , 2) αυτός που προσλαμβάνεται προσωρινά για να αντικαταστήσει κάποιον που απεργεί. Σύμφωνα με τα ανωτέρω κανένα “απεργοσπαστικό” μηχανισμό δεν ενεργοποίησε η δημοτική αρχή Βόλου. Το δε μικρό ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων του Δήμου στην απεργία (δεν ξεπέρασε το 11%) δεν είναι ασφαλώς ευθύνη της δημοτικής αρχής, αλλά των κυβερνητικών επιλογών , τις οποίες καταδικάζετε ως παράταξη και ως εκ τούτου δεν θα ήταν φρόνιμο να προσάψουμε με ευκολία στο υπόλοιπο 89% των εργαζομένων του Δήμου, που ωθούνται προφανώς από την ανάγκη επιβίωσης των οικογενειών τους στον αγώνα για το μεροκάματο, τον όρο “απεργοσπάστες”. Όσο για τις ομάδες πολιτών που καθάρισαν το κέντρο της πόλης , δεν εργάζονται για το Δήμο, όπως το 89% που προαναφέραμε και το οποίο αποφεύγετε να καταδείξετε ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, και βέβαια δεν τους ζητήσαμε τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, για να σας τα προσκομίσουμε. Και πριν τους χαρακτηρίσετε κι εσείς με αυτό τον όρο αναρωτηθείτε, εάν, όταν απεργούν οι ναυαγοσώστες κινδυνεύσει ένας άνθρωπος και τον σώσει περαστικός είναι αυτός απεργοσπάστης ή εάν απεργούν τα ταξί και μεταφέρει κανείς έναν άγνωστο στην εργασία του, που καθημερινά μισθώνει ταξί για να τον μεταφέρει, είναι αυτός απεργοσπάστης;”

SKOYPIDIA MPEOS

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το