Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η σύγκρουση ΜΑΤ – αντιεξουσιαστών στην κεντρική αγορά του Αμαρουσίου

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαρούσι, όταν αντιεξουσιαστές, αντιδρώντας για την εκκένωση της κατάληψης Κούβελου, άρχισαν να σπάνε τις βιτρίνες καταστημάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψη χημικών, την ώρα που πλήθος κόσμου έκανε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του Open TV φαίνεται το «πολεμικό» σκηνικό το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαρούσι, την ώρα που εκατοντάδες πολίτες έκαναν τα ψώνια τους. Αντιεξουσιαστές και αστυνομικοί συγκρούονταν, με τους μεν να σπάνε καταστήματα και τους δε να «πνίγουν» στα χημικά όλη την αγορά. Θαμώνες καφετέριας, κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό, παρακολουθούσαν σαστισμένοι τα όσα διαδραματίζονται.

Αντιεξουσιαστές που νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την εκκένωση της κατάληψης Κούβελου, έσπασαν μαγαζιά, έγραψαν συνθήματα σε βιτρίνες και επιδίδονταν σε μάχη με τις δυνάμεις καταστολής. Οι αστυνομικοί για να τους σταματήσουν έκαναν χρήση χημικών, την ώρα που στην αγορά βρίσκονταν δεκάδες πολίτες με τα παιδιά τους. Οι αντιεξουσιαστές μάλιστα δεν δίστασαν να έρθουν στα χέρια και με πολίτες, τραυματίζοντας έναν στο πρόσωπο, ενώ από την αστυνομία δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το