Κόσμος

Βίντεο από την απόδραση του διαβόητου βαρόνου έδωσε η κυβέρνηση του Μεξικό

National Security Commissioner Monte Alejandro Rubido shows security footage of drug lord Joaquin "El Chapo" Guzman moments before escaping, during a news conference in Mexico City, Mexico, July 14, 2015. Mexico's government on Tuesday broadcast security camera footage of fugitive drug lord Joaquin "El Chapo" Guzman in the final moments before he escaped from a maximum security prison through a tunnel in his cell on Saturday night. REUTERS/Stringer

Η μεξικανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει τον βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν να δραπετεύει από το κελί του.

Τα πλάνα της κάμερας επιτήρησης δείχνουν τον Γκουσμάν, φορώντας τη μπεζ στολή του φυλακισμένου, να πηγαινοέρχεται προτού καθίσει οκλαδόν πίσω από ένα τοιχίο που χωρίζει το ντους από το υπόλοιπο του κελιού του και εξαφανιστεί.

Το άνοιγμα στο πάτωμα από το οποίο διέφυγε, στις 20:52 τοπική ώρα το βράδυ της 11ης Ιουλίου, δεν φαίνεται στην οθόνη.

Αξιωματούχος της επιτροπής εθνικής ασφαλείας, ο Μόντε Αλεχάνδρο Ρούμπιδο, εκτίμησε πως η συμπεριφορά του «Ελ Τσάπο» μέχρι την απόδρασή του δεν είχε τίποτε το ασυνήθιστο.

«Είναι μία συνηθισμένη συμπεριφορά για τους κρατούμενους που παραμένουν για πολύ καιρό σε περιορισμένο χώρο», ανέφερε ο Ρούμπιδο.

Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε επίσης ένα βίντεο που δείχνει το εσωτερικό της σήραγγας όπου διακρίνεται ένα σύστημα σιδηροτροχιάς πάνω στην οποία βρίσκεται ένα όχημα με ένα μεταλλικό δοχείο που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υλικού.

Οι αρχές συνέλαβαν 22 εργαζομένους στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, που βρίσκεται σε απόσταση 90 χλμ. από την Πόλη του Μεξικού, ώστε να προσδιοριστεί κατά πόσο θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει τον λαθρέμπορο ναρκωτικών να δραπετεύσει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το