Τοπικά

Βηματοδότες στη μισή τιμή

βηματοδότης

Έλλειψη βηματοδοτών αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, η οποία αποδόθηκε στο ότι είχε τελειώσει ο διαγωνισμός της Επιτροπής Προμηθειών του υπουργείου για τη συγκεκριμένη συσκευή.

Ο διαγωνισμός που πραγματοποίησε όμως, χθες, το Πανεπιστημιακό, κατόπιν αδείας του υπουργείου, απέφερε σημαντικό όφελος καθώς η τιμή προμήθειας των βηματοδοτών υποδιπλασιάστηκε. Ιδιαιτέρως ικανοποιημένος ο διοικητής Θαν. Μητσιός αναφέρει ότι από 1.320 ευρώ που κόστιζε ο κάθε βηματοδότης επιτεύχθηκε τιμή 649 ευρώ για τον καθένα. Και μάλιστα για τον ίδιο τύπο προϊόντος της ίδιας εταιρίας. Έτσι ο χθεσινός διαγωνισμός προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, στον οποίο μετείχαν 5 ενδιαφερόμενες εταιρίες, αντί των αναμενομένων 15 βηματοδοτών που θα επέτρεπαν να επαναλειτουργήσει το ειδικό τμήμα της Καρδιολογικής κλινικής, απέδωσε τελικά 30 «κομμάτια», ενώ επίκειται και νέος διαγωνισμός του Πανεπιστημιακού για βηματοδότες, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα προωθηθεί στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Υγείας, με τον κ. Μητσιό να προαναγγέλλει μείωση της τιμής των βηματοδοτών σε πανελλήνιο επίπεδο. Με προφανή οφέλη για τις κρατικές δαπάνες στον τομέα Υγείας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το