Ελλάδα

Βίκυ Φωτοπούλου: Η Ελληνίδα που δημιουργεί τα αγαλματίδια για τα Emmy και τα Οscar

ImageHandler

Tο ότι μια νέα Ελληνίδα «εγκαταλείπει» τη χώρα αναζητώντας καλύτερη επαγγελματική ζωή στο εξωτερικό προφανώς δεν είναι είδηση. Το γεγονός όμως πως διεκδικεί και εξασφαλίζει μια θέση στα φοιτητικά έδρανα του κορυφαίου αμερικάνικου πανεπιστημίου School of visual arts και στη συνέχεια μια θέση στην εταιρία Society Awards που δημιουργεί τα γνωστά σε όλους μας αγαλματίδια για τα βραβεία Emmy και Οscar δίνει μια άλλη διάσταση στο προσωπικό ταξίδι της.

Η 26χρονη Βίκυ Φωτοπούλου, για την οποία ο λόγος, σχεδιάστρια, ειδικευμένη στο τρισδιάστατο σχέδιο (3D design), ήθελε από παιδί να ασχοληθεί με το σχέδιο. Μαθήτρια στο γυμνάσιο συνειδητοποίησε ότι το επαγγελματικό της μέλλον βρίσκεται στο εξωτερικό και αποφάσισε να το κυνηγήσει. Η φοίτησή της σε ξενόγλωσσο λύκειο της έδωσε την ευκαιρία να δώσει εξετάσεις με το αμερικανικό σύστημα και να συγκεντρώσει τα μόρια που χρειάζονταν για να φοιτήσει σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στο κλάδο του, το School of visual arts. Ο ανταγωνισμός για μια θέση στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο ήταν μεγάλος, άλλα η βαθμολογία που συγκέντρωσε της εξασφάλισε τη θέση που ονειρευόταν.

Μετά τις βασικές σπουδές της έλαβε ειδίκευση στο τρισδιάστατο σχέδιο (3D design) το οποίο, όπως εξηγεί, είναι γλυπτική μέσω τεχνολογίας, και πλέον εργάζεται ως η βασική 3D σχεδιάστρια για την εταιρία Society Awards που δημιουργεί τα αγαλματίδια για τα βραβεία Emmy και Οscar καθώς και στο δημιουργικό τμήμα της διαφημιστικής εταιρείας Viceroy creative.

«Μέσω του 3D design μπορεί να δημιουργηθούν αρχιτεκτονικά και μη σχέδια. Για παράδειγμα, σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε τα βραβεία για τα ΜΤV fandom awards, όπως επίσης και δύο βραβεία για το NLFPA collegiate bowl, καθώς και για το Super Clio που είναι το βραβείο για την καλύτερη διαφήμιση του Super Bowl και πολλά άλλα» λέει στο protothema.gr η επίμονη σχεδιάστρια.

«Πρόκειται για μια απαιτητική δουλειά καθώς θα πρέπει να είσαι συνέχεια δημιουργικός αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να μπορείς να καταλάβεις τις ανάγκες του πελάτη και να του δίνεις το καλύτερο σχέδιο. Επιπλέον η συγκεκριμένη δουλειά, επειδή βασίζεται και στην τεχνολογία, εξελίσσεται συνέχεια, κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαι απόλυτα ενήμερη για όλες τις νέες τεχνολογικές αλλαγές που θα μπορέσουν να κάνουν την δουλειά μου καλύτερη» αναφέρει η Βίκυ.

Η ελληνική καταγωγή της Βίκυς την φέρνει συχνά στο προσκήνιο ανάμεσα στους αμερικανούς φίλους της -οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας γίνονται θέμα συζήτησης. «Σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι ξένοι φίλοι μου είναι διχασμένοι. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κατανοούν τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός, από την άλλη υπάρχει και όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας», λέει, εκτιμώντας όμως ότι «η ανάκαμψη δεν θα είναι εύκολη, θα είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία». Η ίδια πάλι θεωρεί πως η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου και η επιστροφή στα πάτρια εδάφη περιλαμβάνεται στα σχέδια της. Από το δικό της ταξίδι κρατά την επιμονή της να κυνηγήσει το όνειρό της, και παροτρύνει τους νέους να κάνουν το ίδιο.

Πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το