Παραπολιτικά

Βιάζονται “Θ”

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Βόλου θα συζητηθεί το θέμα της παραλιακής έκτασης της Νέας Αγχιάλου, στην οποία «κάθισε» η Κτηματική κάνοντας χρήση του Νόμου περί ύπαρξης αιγιαλού, παρότι η πρώην Κοινότητα έχει καταβάλει αντίτιμο για την απόκτησή της.
Ο δήμος έχει ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες και τον Αύγουστο παραδόθηκε το τοπογραφικό. Το ερώτημα είναι γιατί από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα δεν κατατέθηκε αγωγή κατά του δημοσίου. Γιατί απλά και ο δήμος λειτουργεί ως δημόσιο. Έχει τους δικούς του ρυθμούς.
«Δεν είναι απλή υπόθεση, δεν έχουμε χάσει τα δικαιώματά μας. Προετοιμαζόμαστε», απαντούν από τον Δήμο, ωστόσο η δημοτική αρχή βιάζεται γιατί πιέζεται από τους καταστηματάρχες της Αγχιάλου που πληρώνουν πρόστιμα για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία.
Θυμίζουμε ότι δουλειά του δήμου ήταν όλα αυτά τα χρόνια η είσπραξη και επιβολή προστίμων, αλλά ουδείς μιλούσε για τις παρανομίες. Τώρα, με την παρουσία της Κτηματικής, «έσφιξαν» τα πράγματα.
Πάντως η δικαστική διαμάχη δεν θα τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι… οπότε θα πρέπει πολλοί να συμμορφωθούν και να σταματήσουν να θωρούν ιδιοκτησία τους ακόμα και τα …ψάρια της θάλασσας.
Όσο για τους ιδιοκτήτες εκτάσεων στην παραλία, που «κάθησε» το δημόσιο; Θα πρέπει να κινηθούν δικαστικά από μόνοι τους, όπως μας ενημέρωσαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το