Τοπικά

Βγήκαν τα πρώτα τρακτέρ στον κόμβο Αερινού αλλά χωρίς να αποκλείσουν δρόμους

Στον κόμβο του Αερινού βγήκαν χθες 15 και πλέον τρακτέρ στο πλαίσιο αγροτικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν και τον φετινό χειμώνα. Οι αγρότες παράταξαν τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου χωρίς να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού.
Σε πρώτη φάση σε επίπεδο Μαγνησίας συμμετέχουν κυρίως οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όμως αναμένονται τις επόμενες μέρες να λάβουν αποφάσεις και οι αγρότες από τον Αλμυρό και το Πήλιο.
Τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών βγήκαν χθες γύρω στις 2 το μεσημέρι στο Αερινό χωρίς βέβαια να αποκλείσουν τον δρόμο, ενώ υπήρχε και αστυνομική παρουσία.

«Μαζευτήκαμε την πρώτη ημέρα 15 και πλέον τρακτέρ, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται να έρθουν και άλλοι αγρότες. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών τώρα ξεκινούν και μέσα στις επόμενες ημέρες η συμμετοχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη» τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Νίκος Αγγελής.
Ο ίδιος επισήμανε πως «τα αιτήματα των αγροτών επικεντρώνονται μεταξύ άλλων και στο αυξημένο κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλλιεργήσουν τα στρέμματά τους».
Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα είναι η πολύ υψηλή τιμή του πετρελαίου κίνησης για τα τρακτέρ, με αποτέλεσμα οι αγρότες να δυσκολεύονται πολύ να προμηθευτούν τις απαιτούμενες ποσότητες πετρελαίου για να οργώσουν με τα τρακτέρ τα χωράφια τους. Επίσης υψηλό είναι και το κόστος προμήθειας των αγροτικών εφοδίων και των λιπασμάτων.

Σημειώνεται πως οι αγρότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου αποφάσισαν να μη μεταβούν στη Νίκαια, όπου έχουν συγκεντρωθεί πολλές δυνάμεις αγροτών από τη Λάρισα και την Καρδίτσα, αλλά να παραμείνουν στον κόμβο Αερινού στήνοντας ακόμη ένα μπλόκο, χωρίς όμως να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.
Οι αγρότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου παρέταξαν τα τρακτέρ τους στις δύο άκρες του δρόμου στον κόμβο και μετά έστησαν τα παραπήγματα για να μπορούν να παραμένουν μέσα, καθώς το κρύο είναι έντονο ιδίως το βράδυ.
«Η περυσινή κινητοποίηση έδειξε πως όταν οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους μπορούν και καταφέρνουν να κερδίσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Για παράδειγμα είχαμε θέσει το ζήτημα με το ακατάσχετο, το οποίο τελικά ως αίτημα η κυβέρνηση το έκανε δεκτό» ανέφερε ο κ. Αγγελής.

Οι αγρότες από τον Αλμυρό και το Πήλιο θα αποφασίσουν για την κάθοδό τους εντός των ημερών. Στην επαρχία Αλμυρού όπου παραδοσιακά υπάρχει σημαντική παρουσία αγροτών ακόμη δεν έχει κανονιστεί κάποια συγκέντρωση. Οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής παρακολουθώντας τις εξελίξεις με ενδιαφέρον, αλλά χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει ένα πρόγραμμα δράσεων. Παράλληλα ρόλο παίζουν και οι αγρότες από τα Φάρσαλα που συνήθως βγαίνουν και αυτοί στο μπλόκο Μικροθηβών.
«Το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό και ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα» τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής από τον Αλμυρό κ. Χρήστος Πάντζιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το