Κόσμος

Βγάλτε τον χρυσό, βάλτε μπύρες – Βουλευτής πρότεινε στην Τράπεζα της Αγγλίας να γίνει… παμπ

Πώς μπορεί η Τράπεζα της Αγγλίας να μειώσει το κόστος λειτουργίας των γραφείων της; Ας μετατραπεί σε παμπ. Και τι θα γίνει με το χρυσό θα θησαυροφυλάκια; Ας τον μεταφέρει αλλού!
Κι όμως, αυτή είναι η πρόταση που έκανε μια βουλευτής στην Τράπεζα της Αγγλίας. Ο Μπράντλεϊ Φράιντ, πρόεδρος του ΔΣ της BoE κατέθεσε στην επιτροπή Δημοσιονομικών του βρετανικού κοινοβουλίου, επειδή κυβερνητική έκθεση διαπίστωσε ότι υπάρχουν πάνω από 800 άδεια γραφεία στο ιστορικό κτίριο της Τράπεζας της Αγγλίας, στη Θρέντνιντλ Στριτ του Λονδίνου.

«Αν καθιστούσατε ευκολότερο για τους υπαλλήλους να εργάζονται… από το σπίτι, θα υπήρχε η πιθανότητα να νοικιάσετε κάποιον χώρο στη Θρέντνιντλ; Θα βλέπαμε μια Wetherspoon», τον ρώτησε η πρόεδρος της επιτροπής, Μεγκ Χίλιερ, αναφερόμενη σε δημοφιλή αλυσίδα παμπ, η οποία έχει ανοίξει μαγαζιά σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, μεταξύ των οποίων και τραπεζών, σε κεντρικούς ακριβούς δρόμους.

Ο Φράιντ της είπε ότι η πρότασή της έχει μειονέκτημα, επειδή το κτίριο «κάθεται» κυριολεκτικά πάνω σε χρυσό, αξίας 140 δισ. λιρών, αναφέρει το Reuters σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η δημιουργία παμπ ή εμπορικού καταστήματος στον χώρο θα δημιουργούσε θέματα ασφαλείας, συμπλήρωσε. Πάντως, η απάντησή του δεν φάνηκε να πτοεί την Χίλιερ. Η βουλευτής πρότεινε να βγάλει η τράπεζα τον χρυσό από τα θησαυροφυλάκια και να τον μεταφέρει σε άλλο μέρος, που θα της στοίχιζε φθηνότερα, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα έσοδα από το κτίριο.
Σε όλα αυτά ο Φράιντ της επισήμανε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει μια άλλη λύση, καθώς μεταφέρει στο κτίριο της Θρέντνιλ Στριτ κάποιους υπαλλήλους που εργάζονται σε άλλο κοντινό κτίριο, το οποίο θα μπορούσε να ενοικιαστεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το