Ελλάδα

Βγαίνουν από το αρχείο οι υποθέσεις Μάνης και Κυθήρων μετά τις καταγγελίες Λιότσιου

Από το αρχείο βγαίνουν ξανά οι υποθέσεις των πυρκαγιών σε Μάνη και Κύθηρα το 2017 μετά τα όσα προέκυψαν από το περιεχόμενο της μήνυσης και την ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος.
Ήδη οι αρμόδιες εισαγγελίες Πειραιά και Καλαμάτας έδωσαν σχετικές παραγγελίες προκειμένου να επανεξεταστούν οι υποθέσεις και να επανελεγχθούν οι δικογραφίες εξαιτίας των όσων φέρεται να αναφέρει ο πρώην αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος σε συνομιλία που είχε με τον πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο.

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής: «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Παράλληλα, η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί ξεχωριστή προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της ηχογραφημένης συνομιλίας μεταξύ του πραγματογνώμονα Λιότσιου και του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Β.Ματθαιόπουλου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το