Αθλητισμός

Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδος

Σήμερα θα βγει το ζευγάρι του τελικού. Στις 20.00 (Cosmote Sport 2) διεξάγεται το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, ενώ στις 18.00 (Cosmote Sport 3) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Λαμία εκτός έδρας. Θυμίζουμε ότι στο Κύπελλο Ελλάδας ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Δυνατά προπονήθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά το ρεπό που έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς για την Κυριακή του Πάσχα, προκειμένου να περάσουν με τις οικογένειές τους τη γιορτινή ημέρα.
Πρώτος στόχος για τους Πειραιώτες είναι η νίκη σήμερα ενάντια στον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, μετά το 0-0 στην Τούμπα για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά την ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη, οι παίκτες έδωσαν υπόσχεση για αντίδραση στη ρεβάνς στο φαληρικό γήπεδο, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της αναμέτρησης με τον «Δικέφαλο του Βορρά».
Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό σκέλος του ματς, ενοχλήσεις χαμηλά στο πόδι εξακολουθεί να έχει ο Κώστας Φορτούνης. Ο βαθμός ετοιμότητας του διεθνή μεσοεπιθετικού θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Ματιέ Βαλμπουενά, οι οποίοι είχαν λείψει επίσης από το ματς της Τούμπας, δείχνουν να είναι εντάξει, ενώ η πιο πιθανή αλλαγή στην ενδεκάδα φαίνεται πως θα είναι του Ελ Αραμπί στη θέση του Τικίνιο.
Ο Πέδρο Μαρτίνς εκτιμάται πως θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3. Μάλιστα, στην τριάδα των χαφ αναμένεται να ξεκινήσουν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ή Αγκιμπού Καμαρά. Από εκεί και πέρα, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Σισέ και ο Καρβάλιο, με τον Σενεγαλέζο στόπερ να αγωνίζεται αντί του Μανωλά δίπλα στον Παπασταθόπουλο.
Στον ΠΑΟΚ οι πιθανότητες για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι λίγες και για την ακρίβεια ίσως να μην υπάρχουν καν… Ο Πορτογάλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να είναι εκτός 20άδας για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου, καθώς και χθες, δεν συμμετείχε στην προπόνηση μένοντας στο γυμναστήριο για θεραπεία.
Παρά το γεγονός ότι αγωνιστικά δεν υπολογίζεται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τη σημερινή αναμέτρηση, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αναμένεται να ταξιδέψει με τους συμπαίκτες του για το Φάληρο για να είναι στο πλευρό τους στην προσπάθεια που θα κάνουν να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.
Η… φιγούρα του στα αποδυτήρια, είναι δεδομένο πως θεωρείται καταλυτική και εκτιμάται ότι η παρουσία του και στην αποστολή της ομάδας που θα ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα θα βοηθήσει ψυχολογικά του πάντες στον «Δικέφαλο του Βορρά».
Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ολοκληρώθηκε, χωρίς κάποιο απροόπτο. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν ανακοίνωσε αποστολή, όπως συνηθίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα και η αποστολή αναχώρησε χθες το απόγευμα για την Αθήνα.

Λαμία-Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς ανώτερος στον πρώτο αγώνα στη Λεωφόρο αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης. Με το υπέρ του 1-0 έχει προβάδισμα, αλλά θεωρείται μικρό, αφού κάλλιστα μπορεί να ανατραπεί από τη Λαμία.
Με δύο απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τη δεύτερη αναμέτρηση κόντρα στη Λαμία στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς εκτός πλάνων έμειναν οι Δημήτρης Κουρμπέλης και Αχιλλέας Πούγγουρας. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» αποχώρησε από την προπόνηση λόγω χτυπήματος στον μηρό που του προκάλεσε αιμάτωμα, ενώ ο κεντρικός αμυντικός έχει ενοχλήσεις στη μέση και ακολούθησε θεραπεία. Επιπλέον, εκτός έμειναν οι Λούντκβιστ, Αγιούμπ, Βαγιαννίδης, που επίσης συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα.
Η αποστολή: Διούδης, Μπρινιόλι, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο, Βιτάλ.
Το ρευστό σκορ του πρώτου αγώνα κάνει τη Λαμία να πιστεύει πολύ στην πρόκριση. Αυτό φάνηκε και από την ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία αναφέρει τα παρακάτω: «Όλοι μαζί ενωμένοι, διοίκηση, προπονητής, ποδοσφαιριστές και μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος έχοντας την στήριξη των φιλάθλων μας, με αυτοπεποίθηση και ψυχή, θα διεκδικήσουμε την πρόκριση της ομάδας μας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία».
Την ίδια άποψη έχει και ο Τζανλούκα Φέστα, ο οποίος δήλωσε: «Στη Λεωφόρο κλείσαμε τους χώρους και με λίγη παραπάνω προσοχή θα μπορούσαμε να τους δημιουργήσουμε και παραπάνω προβλήματα. Είναι πολύ δύσκολο, ήταν σαν μια αδύνατη αποστολή. Ακόμα και με το 1-0 είναι σαν… mission impossible (σ.σ. αδύνατη αποστολή), αλλά μας αρέσουν αυτές οι αποστολές. Έχουμε πιθανότητες, αλλά θα είναι δύσκολο το δεύτερο ματς».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Απόψε η πανσέληνος Δεκεμβρίου: Στον ουρανό η «Ψυχρή Σελήνη» – Από πού πήρε το όνομά της

Η τελευταία πανσέληνος του έτους, η πανσέληνος Δεκεμβρίου 2023, θα φωτίσει τον χριστουγεννιάτικο ουρανό απόψε,…

26 Δεκεμβρίου 2023

Αγνοείται επιβάτης κρουαζερόπλοιου που έπεσε στη θάλασσα καθως ταξίδευε για τις Μπαχάμες

Ένας 41χρονος άνδρας αγνοείται αφού έπεσε στη θάλασσα το Σαββατοκύριακο από κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean…

26 Δεκεμβρίου 2023

Πακιστανός ξυλοκόπησε άνδρα μπροστά στο εγγόνι του

Στιγμές τρόμου έζησε ένας άνδρας ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από Πακιστανό μπροστά στο εγγόνι…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βγήκαν μαχαίρια στα Τρίκαλα – Στο Νοσοκομείο ένα άτομο

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων, ένας ημεδαπός άνδρας,…

26 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός στο Βέλγιο για αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε πλοίο – Επρόκειτο να εκραγεί με την άφιξή του

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι βελγικές Αρχές έπειτα από προειδοποίηση που έλαβαν τη Δευτέρα το…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ουσιαστικά μέτρα για τους πλημμυροπαθείς ζητά η ΛΑΣ Θεσσαλίας

Η ΛΑΣ Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Οι συνεχείς κυβερνητικές ανακοινώσεις για δήθεν γρήγορη αποζημίωση…

26 Δεκεμβρίου 2023