Κόσμος

Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου 100 ετών παντρεύτηκε την 96χρονη σύντροφό του στη Νορμανδία

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά! Ένας βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παντρεύτηκε τη νύφη του στην 80ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία, κοντά στις παραλίες της Γαλλίας.

Ο Χάρολντ Τέρενς – ένας 100χρονος βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας του αμερικανικού στρατού που ζει στη Φλόριντα – ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την 96χρονη Jeanne Swerlin το Σάββατο 8 Ιουνίου κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Carentan-les-Marais, στην περιοχή της Νορμανδίας στη βόρεια Γαλλία.

Την τελετή τέλεσε ο δήμαρχος του Carentan, Jean-Pierre L’Honneur. Το ζευγάρι αντάλλαξε βέρες στο δημαρχείο και χαιρέτησε από ένα ανοιχτό παράθυρο τον κόσμο που βρισκόταν έξω και τιμούσε την εισβολή των Συμμάχων στην κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία.

«Στην υγειά σας. Ειρήνη στον κόσμο και διατήρηση της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και στο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και στη Γάζα», είπε ο Τέρενς στην πρόποση που έκανε. Ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – με καταγωγή από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης – επισκέφθηκε τη Γαλλία ως δεκανέας της Πολεμικής Αεροπορίας όταν ήταν 20 ετών. Ο Terens είχε καταταγεί το 1942 και είχε τοποθετηθεί στην Αγγλία, όπου εργαζόταν ως τεχνικός επισκευής ασυρμάτων για μια μονάδα μαχητικών με τέσσερις πιλότους.

Αν και η τελετή ήταν καθαρά συμβολική, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «η αγάπη είναι αιώνια».

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους στον γάμο, η Swerlin δήλωσε με υπερηφάνεια για τον σύζυγό της: «Δεν είναι μονάχα για τους νέους ανθρώπους η αγάπη. Νιώθουμε ακόμα πεταλούδες στο στομάχι. Και έχουμε ακόμα λίγη δράση. Είναι ο καλύτερος στα φιλιά».

«Εντάξει! Αυτά για την ώρα!» είπε ο Terens, με τη σύζυγό του να αστειεύεται: «Εννοείς ότι υπάρχουν κι άλλα αργότερα;»

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το