Ελλάδα

Βερολίνο: Μικρές προσδοκίες για λύση στο ελληνικό πρόβλημα έως την Παρασκευή

SOIMPLE

Περιορισμένες προσδοκίες για επίλυση της ελληνικής κρίσης κατά το Eurogroup της Παρασκευής, διατηρεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Συγκρατημένος εμφανίστηκε νωρίτερα και αξιωματούχος της ευρωζώνης, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να παρουσιαστεί από την χώρα μας λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στο επικείμενο Eurogroup.

Ο Μάρτιν Γιάγκερ, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι η ευρωζώνη αναμένει μια ενδιάμεση έκθεση για την
Ελλάδα στη συνάντηση της Παρασκευής στη Ρίγα της Λετονίας.

«Έχουμε διαχειρίσιμες προσδοκίες» σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Η Ελλάδα συμφώνησε με τους εταίρους της τον Φεβρουάριο ότι έως τα τέλη Απριλίου θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων για να λάβει την δόση των 7,2 δισ. ευρώ που εκρρεμεί.

«Ο χρόνος κυλά. Δεν θα υπάρξει νέα λίστα στη Ρίγα, αλλά εντός του Μαϊου, θα πρέπει εν τέλει να καταρτιστεί. Η κατάσταση όσον αφορά την ρευστότητα είναι ήδη κάπως πιεστική, αλλά (η ρευστότητα) μπορεί να είναι επαρκής μέχρι τον Ιούνιο» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του Euroworking Group, που συνεδριάζει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το