Αθλητισμός

Βεργέτης ο… ευεργέτης – Μεταμορφωμένη η Νίκη από τη στιγμή που την ανέλαβε

Μόνο με… ευεργέτη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον Στάικο Βεργέτη. Από τη στιγμή που ανέλαβε τη Νίκη αντικαθιστώντας τον Ισαάκ Χοβέ τη μεταμόρφωσε προς το καλύτερο και έχει δώσει τη δυνατότητα στους οπαδούς της να κάνουν μεγαλύτερα όνειρα για το μέλλον.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η απόφαση της ΠΑΕ Νίκη να αναθέσει την τεχνική ηγεσία στον Ισαάκ Χοβέ εμπεριείχε ένα μεγάλο ρίσκο. Ο Ισπανός υπήρξε εξαιρετικός μεσοεπιθετικός ως ποδοσφαιριστής με επιτυχημένη παρουσία στον Ηρακλή, ενώ συνέδεσε το όνομά του και με τη «χρυσή» ομάδα της Νίκης, η οποία πανηγύρισε την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 48 χρόνια.
Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους του ιστορικού συλλόγου και ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική, αφότου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μεγάλη του όρεξη να προσφέρει στην ομάδα που αγαπήθηκε και από το πόστο του τεχνικού -εκτός από ποδοσφαιριστής- ίσως έκανε τους διοικούντες να του δώσουν το χρίσμα.

Ωστόσο το ρίσκο ήταν μεγάλο, αφού ο Ισαάκ Χοβέ είναι πολύ «άγουρος» στην προπονητική. Διαθέτει πτυχίο και αρκετές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο, ενώ κουβαλά και την ισπανική φιλοσοφία, με την οποία ήθελαν να χτίσουν τη φετινή ομάδα οι ιθύνοντες της ΠΑΕ.
Από την άλλη μεριά, όμως, του λείπουν οι εμπειρίες, ενώ έπεσε απευθείας στα βαθιά αναλαμβάνοντας τη Νίκη σε μια κρίσιμη περίοδο, τη στιγμή της επιστροφής της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα επειδή η Νίκη άργησε να γίνει ΠΑΕ λόγω της καθυστερημένης απόφασης της Φούτμπολ Λιγκ, η ομάδα συγκροτήθηκε μέσα στον Σεπτέμβριο και έκανε ελλιπή προετοιμασία.
Όλα αυτά ήταν πολύ δύσκολο να τα διαχειριστεί ο Ισαάκ Χοβέ, κάτι που αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα. Παρότι η Νίκη έκανε καλή αρχή κερδίζοντας τον Θεσπρωτό με 2-1 στην πρεμιέρα μετά από καλή εμφάνιση, η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένη.
Το βολιώτικο συγκρότημα αργεί να «ξυπνήσει» στην Ιεράπετρα. Μετά το 65’ πιάνει εξαιρετική απόδοση, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει έχοντας δεχθεί δύο τέρματα. Έτσι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Μασκουνιάν, ενώ της ακυρώθηκε κανονικό γκολ του ίδιου παίκτη.
Στη συνέχεια ακολούθησε η «εξορία» στη Φιλιππούπολη, όπου παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην τότε φορμαρισμένη Καλαμάτα, για να ακολουθήσει τρεις σερί ήττες εκτός έδρας, οι δύο για το πρωτάθλημα (από τον Ιάλυσο με 1-0 και από το Αιγάλεω με 2-0) και η μία για το Κύπελλο Ελλάδας (από τον Αιολικό με 1-0), που σήμανε και τον πρόωρο αποκλεισμό της από τον θεσμό.

Όλοι περίμεναν την αγωνιστική ανάταση της Νίκης στην επάνοδό της στον Βόλο, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι παρουσίασε τη χειρότερή της εικόνα γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από έναν μέτριο Ιωνικό. Αυτό ήταν το «κύκνειο άσμα» του Ισαάκ Χοβέ, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν. Με τον Ισπανό στον πάγκο η Νίκη είχε συγκομιδή μόλις 4 βαθμών με τέρματα πέντε υπέρ και εννέα κατά σε έξι αγωνιστικές.
Για αντικαταστάτη του η διοίκηση της ΠΑΕ επέλεξε τον Στάικο Βεργέτη, ο οποίος ταιριάζει με το προφίλ της Νίκης. Είναι άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου, είναι νεαρός σε ηλικία (43 ετών) και δεν έχει υποστεί τη φθορά πολλών συναδέλφων του που μετακομίζουν από πάγκο σε πάγκο μεσούσης της περιόδου. Ταυτόχρονα μιλά άπταιστα Ισπανικά και θα μπορούσε να έχει άμεση επαφή με τους ισπανόφωνους ποδοσφαιριστής της Νίκης.
Η επιλογή του αποδείχθηκε απόλυτα εύστοχη, αφού με την παρουσία του Τριπολιτσιώτη προπονητή, το βολιώτικο συγκρότημα μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Τα αποτελέσματα αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα, με τους «κυανόλευκους» εντός έδρας να μετρούν μόνο νίκες. Πρώτο θύμα ο συμπολίτης Ολυμπιακός για να ακολουθήσουν η Καβάλα, ο Ασπρόπυργος και τα Τρίκαλα, που προπορεύονται στη βαθμολογία. Εντυπωσιακός ήταν και ο απολογισμός των τερμάτων με εννέα υπέρ και ούτε ένα κατά.
Στον αντίποδα η ομάδα «τσίμπησε» και δύο βαθμούς εκτός έδρας απέναντι στον Διαγόρα και την Τρίγλια, ενώ το μοναδικό μελανό σημείο ήταν η βαριά ήττα με 3-0 από τη Βέροια. Με άλλα λόγια από τότε που πήρε το «τιμόνι» ο Στάικος Βεργέτης η Νίκη σε επτά παιχνίδια συγκέντρωσε 14 βαθμούς και αναρριχήθηκε αρκετά ψηλότερα στη βαθμολογία.
Επομένως κάλλιστα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον Στάικο Βεργέτη ως «ευεργέτη» της Νίκης, ένα προσωνύμιο που του έχουν προσάψει οι φίλοι της ομάδας, καθώς του αναγνωρίζουν την αναμόρφωσή της. Πλέον οι «κυανόλευκοι» μπορούν να ονειρεύονται καλύτερες μέρες στον δεύτερο γύρο της Φούτμπολ Λιγκ, που θα αρχίσει την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

Share
Ετικέτες: ΒεργέτηςΝίκη

Πρόσφατα άρθρα

“Έφυγε” ο μεγάλος γκολτζής της ΑΕΚ Κώστας Νεστορίδης

Θρήνος στην οικογένεια της ΑΕΚ και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ο Κώστας Νεστορίδης έφυγε από…

12 Δεκεμβρίου 2023

Κυβερνοεπίθεση γιγαντιαίων διαστάσεων στη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας: Παρέλυσε το δίκτυο

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής της κινητής τηλεφωνίας στην Ουκρανία, η Kyivstar κατήγγειλε μια πράξη «πολέμου» από…

12 Δεκεμβρίου 2023

Πλούσια η ιστορία του Τύπου στην Στερεά Ελλάδα – Εκδήλωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την ιστορία του Τπου στη Στερεά Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στη Λαμία το απόγευμα…

12 Δεκεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα αντέγραφε κλειδιά, βιντεοσκοπούσε τα θύματα και «ξάφριζε» τα σπίτια τους

Οργανωμένο κύκλωμα που άδειαζε διαμερίσματα με τη χρήση κλειδιών ασφαλείας, τα οποία αντέγραφαν σε ειδικό…

12 Δεκεμβρίου 2023

Η τεχνητή νοημοσύνη «εισβάλει» στο gov.gr: Παρουσιάστηκε στο Μαξίμου ο νέος ψηφιακός βοηθός

Τον πρώτο ψηφιακό βοηθό ο οποίος λειτουργεί με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και θα εξυπηρετεί…

12 Δεκεμβρίου 2023

Στις φλόγες τρία τροχόσπιτα στην Ευξεινούπολη

Στις φλόγες τυλίχθηκαν σήμερα το απόγευμα τρία τροχόσπιτα, που βρίσκονταν στην παραλία του Αγ. Ιωάννη…

12 Δεκεμβρίου 2023