Ελλάδα

Βενιζέλος: Το πρόγραμμα-γέφυρα είναι γέφυρα των στεναγμών

venizelos
«Ανάμεσα στην ορθή υπαναχώρηση και το εθνικό κόστος είναι προτιμότερο το πρώτο. Όμως ως στροφή θέλει προσοχή για να μην έχουμε ατύχημα. Η δική μου πρόταση είναι διαπραγμάτευση σκληρή, αλλά όχι ρήξη. Διαπραγμάτευση οργανωμένη, ουσιαστική, όχι επιπόλαιη και επικοινωνιακή. Όχι οριακά παιχνίδια με τεράστιο κίνδυνο για τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρέμβαση του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε, επίσης, λόγο για επικοινωνιακές πιρουέτες της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι τα στελέχη της αναζητούν καταφύγιο σε οποιαδήποτε αναρμόδια δήλωση στο εξωτερικό.
«Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αμετακίνητος προς τα μέσα και διαλλαχτικός προς τα έξω. Απευθύνομαι στον πρωθυπουργό, που σε νεαρή ηλικία ανέλαβε το πηδάλιο της χώρας για να του πω: έφθασε η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης- τώρα δεν υπάρχουν υπεκφυγές, αλλά δύσκολες αποφάσεις, όχι μοιραίες», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε:
«Στόχος ήταν και πρέπει να παραμείνει η ολοκλήρωση του προγράμματος και η ταχύτερη έξοδος από το μνημόνιο. Δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο. Το πρόγραμμα-γέφυρα που επικαλείται η κυβέρνηση είναι γέφυρα των στεναγμών, στενή, μινιατούρα. Οι κόκκινες γραμμές οι δικές μας είναι το 70%. Όχι το 30% που υποστηρίζει η κυβέρνηση. Αλλιώς θα είχαμε κλείσει τη διαπραγμάτευση. Φέρτε λοιπόν εσείς κάτι περισσότερο και όχι κάτι λιγότερο».
«Καλούμαστε να δώσουμε αρνητική ή θετική ψήφο, χωρίς να γνωρίζουμε την τελική καθαρή θέση της κυβέρνησης. Συζητάμε εφ’ όλης της ύλης αόριστα, αντιφατικά», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ έκανε λόγο για σκηνές του 2009 και του 2010 που αισθάνεται ότι επαναλαμβάνονται. Τότε -όπως είπε- ήταν με πιστόλι στο τραπέζι τώρα με πιστόλι στο κρόταφο.
«Σας στηρίζουμε απερίφραστα και ειλικρινά στη διεθνή διαπραγμάτευση. Το λέμε καθαρά σε όλα τα ευρωπαϊκά, σοσιαλοδημοκρατικά κόμματα, είτε μετέχουν είτε δεν μετέχουν σε κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για ανάγκη εθνικής συστράτευσης, με την προϋπόθεση να υπάρχει ενημέρωση, αλληλοσεβασμός και συνεννόηση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το