Ελλάδα

Βενιζέλος: Ολέθριο λάθος η σύνδεση του προσφυγικού με την αξιολόγηση

venizelos.28.2.708

Η σύνδεση της εξωτερικής πολιτικής με την αξιολόγηση είναι ένα ολέθριο, ιστορικό λάθος, προειδοποίηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλησε να συνδέσει τη διαθεσιμότητα για την υποδοχή προσφύγων με χαλάρωση στο Ασφαλιστικό», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν δέχτηκε να συζητηθούν θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας προσβλέποντας σε ανταλλάγματα στην αξιολόγηση.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην προσφυγική κρίση, σημειώνοντας ότι πέρα από τα θετικά- όπως η διεθνοποίηση του ζητήματος- έχει και άλλες διαστάσεις, όπως ότι η Τουρκία μετέχει ισότιμα στο ΝΑΤΟ κάτι που δεν συμβαίνει στην ΕΕ. «Δυστυχώς θα βγουν στην επιφάνεια, από την άλλη πλευρά, ζητήματα όπως η αποστρατικοποίηση όπως συνέβη με την πτήση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους άνευ λόγου και αιτίας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, μετά από σχετική ερώτηση, τόνισε ότι ή κυβέρνηση έχει τυπική νομιμότητα αλλά το πρόβλημα είναι η πολιτική νομιμοποίηση και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια αθεράπευτη κρίση νομιμοποίησης καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε ένα θεμελιώδες ψέμα τα χρόνια της αγωνίας του ελληνικού λαού.

Στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, σχολίασε: «Δεν θεωρώ ότι είναι δίκαιο ιστορικά ο ιθύνων παράγοντας μιας τέτοιας κυβέρνησης να είναι ο κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη, είπε ότι έχει σαφές πολιτικό στίγμα αλλά ηγείται ενός κόμματος με αντιφάσεις. «Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες φλερτάρουν με την ιδέα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ”, της αντιμνημονιακής – μνημονιακής συνένωσης και θεωρούν τον κ. Καμμένο σαρξ εκ της σαρκός της», ανέφερε.

Σε ερώτηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των ΜΜΕ και την πρόθεσή της να βάλει κανόνες στο Διαδίκτυο, σχολίασε ότι σε χώρες όπως η Βενεζουέλα, «οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν και ως παράδειγμα», ή σε χώρες όπως η πιο κοντινή Ουγγαρία οι ανεξάρτητες αρχές δεν υπάρχουν ή πλήττονται.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το