Ελλάδα

Βενιζέλος: Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ

Την κάθετη αντίθεσή του ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας με έμφαση πως η ήττα στις επόμενες εκλογές πρέπει να είναι «στρατηγική».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και στην εκπομπή Evening report ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η θέση κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βάση και την πλειοψηφία των ψηφοφόρων διαχωρίζοντας όμως ορισμένεα στελέχη που δίνουν την εντύπωση πως βλέπουν με θετικό τρόπο τη συνεργασία με τη σημερινή κυβέρνηση.

«Οι θέσεις μου είναι της εκλογικής βάσης» είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι τα στελέχη που κοιτάζουν προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά «δεν εκφράζουν τίποτα».

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι αν το ΚΙΝΑΛ επιδιώξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε δύσκολα το μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει. Και αυτό διότι παραπλανήθηκε και διαψεύστηκε και μια τέτοια συνεργασία δύσκολα θα τους πείσει πως έκαναν λάθος.

Με λίγα λόγια όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αυτό που κάποιοι ευαγγελίζονται εντός του ΚΙΝΑΛ μετατρέπει το νέο σχήμα σε… πρόσχημα.

Ως προς τις σχέσεις με το σημερινό κυβερνητικό σχήμα ο κ. Βενιζέλος ήταν απολύτως ξεκάθαρος λέγοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υποστεί στρατηγική ήττα» και να «αποδοθεί δικαιοσύνη για τη βλάβη που έχει προκαλέσει» η οποία όπως ανέφερε «είναι βαθιά και μακράς διάρκειας» για τη χώρα.

Εν συνεχεία διευκρίνισε ότι η ήττα αυτή πρέπει να είναι τέτοια που να μην μπορεί να επηρεάσει αλλαγές στον εκλογικό νόμο (ο οποίος είπε πρέπει να είναι σταθερός και όχι διαλυτικός) και να μην μπορεί να παρεμποδίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020. Πρόσθεσε δε ότι η ήττα πρέπει να είναι επίσης στρατηγική και για τους ΑΝΕΛ αλλά και για την… τρίτη συνιστώσα που στηρίζει τη συγκυβέρνησης. Πρέπει να είναι, κατέληξε, «στρατηγική για όλο το τυχοδιωκτικό μόρφωμα που είναι στην εξουσία»

Τάχθηκε ακόμη υπέρ της αυτονομίας του Κινήματος Αλλαγής προσθέτοντας ότι αυτό για να επιτευχθεί πρέπει να υπάρχουν θέσεις και ένα καθαρό μήνυμα προς τους πολίτες. Ένα μήνυμα που να δίνει στίγμα διότι με τον τρόπο αυτό «αποκτάς και ταυτότητα».

Σημείωσε πάντως ότι έχει ήδη γίνει ένα «καλό πρώτο βήμα με τη θέση περί εκλογών» καθώς και με την ανακοίνωση που εξεδόθη από το ΚΙΝΑΛ στην οποία διαχωρίζεται και ιδεολογικά η οποιαδήποτε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το «Μαύρο μέτωπο» που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το «μέτωπο της λογικής» και να επισημάνει πως στόχος σήμερα είναι η δημιουργία προβλημάτων στο ΚΙΝΑΛ αφού στόχος όπως όλα δείχνουν είναι να «κανιβαλήσουν» το χώρο. Για αυτό και σύμφωνα με τον Ευαγ. Βενιζέλο θέτουν και όρους όπως το να μην υπάρχουν βαρίδια για να συνεργαστούν φωτογραφίζοντας με τον τρόπο αυτόν τον ίδιο αλλά και άλλα στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τέλος μίλησε για «αιμομικτική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ» με την ακροδεξιά δείχνοντας τη συμπόρευση με τους ΑΝΕΛ.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το