Αθλητισμός

Βενέτης: Θέλουμε άνοδο και δεν το κρύβουμε

Ο αποκλεισμός και η κακή εμφάνιση με τον Άγιο Νικόλαο δεν αλλάζει τον στόχο της ανόδου, σύμφωνα με τον Βασίλη Βενέτη. Πιστεύω ότι θα διορθώσουμε ό,τι κακώς κείμενο υπάρχει μέχρι τώρα και θα μπούμε στο πρωτάθλημα πιο έτοιμοι» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη.

 Ο Βασίλης Βενέτης, μαζί με τον Γιάννη Καζεπίδη, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού «Βόλος 9.86». Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη μίλησε στην εκπομπή «Clasico» για τα εξής θέματα:

Για τον αποκλεισμό και την εικόνα της Νίκης στον Άγιο Νικόλαο: «Ό,τι είδε ο κόσμος, είδαμε κι εμείς. Ίσως ήταν άλλες οι προσδοκίες, γιατί θέλαμε να πάμε πιο μακριά στο Κύπελλο. Η ομάδα δεν εμφανίστηκε όπως περιμέναμε και μοιραία ήρθε ο αποκλεισμός. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το παρακολουθούμε και ότι δεν γίνονται συζητήσεις. Όλοι έχουμε προβληματιστεί και επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος πιστεύω ότι θα διορθώσουμε ό,τι κακώς κείμενο υπάρχει μέχρι τώρα και θα μπούμε στο πρωτάθλημα, που είναι ο κύριος στόχος, πιο έτοιμοι».

Για το τι έφταιξε: «Παρά τον φόρτο εργασίας μας, η Νίκη έχει γίνει η κύρια απασχόληση τόσο δική μου, όσο και του Αλέξη. Είμαστε συνέχεια κοντά, γίνονται πολλές κουβέντες, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προδικάσεις το αποτέλεσμα. Είδαμε κάποια πράγματα που έφταιγαν. Μόλις χθες (σ.σ. προχθές) μάθαμε πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα και οι συνεχείς αναβολές έκανε την ομάδα να μην έχει τη συγκέντρωση που θα έπρεπε, δεν έχει μπει σε αγωνιστικό ρυθμό και γι’ αυτό μπορεί να τύχουν τέτοια αποτελέσματα. Η ομάδα στην αρχή του πρωταθλήματος θα είναι έτοιμη για τους στόχους της».

Για το έμψυχο δυναμικό: «Ξαφνικά δεν μπορεί οι ποδοσφαιριστές να μην είναι άξιοι. Θεωρώ ότι οι στόπερ είναι παίκτες υψηλού επιπέδου. Έγιναν δυο-τρία λάθη και δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Συνεχίζουμε και κοιτάμε την επόμενη μέρα. Ένα παιχνίδι μπορεί να «στραβώσει» από πάρα πολλά, όπως μπορεί και να φτιάξει. Πχ αν έβαζε γκολ ο Τσουκαλάς στο 2’, θα είχαμε άλλο παιχνίδι. Είδαμε πολλά κλειστά ματς στο Κύπελλο. Ακόμη η ομάδα «ψάχνεται» να βρει τη «χημεία» της. Επειδή το πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει ακόμη, γίνονται δοκιμές και παίρνουν χρόνο συμμετοχής όλα τα παιδιά».

Για το πρόβλημα στον δημιουργικό τομέα: «Παίζαμε με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και αυτομάτως αυξάνονται οι προσδοκίες. Πηγαίνεις σαν φαβορί αλλά αυτό δεν φάνηκε στο γήπεδο. Μακάρι τέτοιες ήττες να μην κοστίζουν».

Για τον στόχο της ανόδου: «Δεν κρυβόμαστε για τον στόχο μας. Υπάρχουν πέντε ομάδες που ενίσχυσαν πολύ το ρόστερ τους και όλες έχουν στόχο το πρωτάθλημα. Όταν αρχίζει η χρονιά, έχεις στόχο να κερδίζεις τα παιχνίδια και να βγεις πρώτος. Με βάση τις πιθανότητες έχουμε 20% να ανεβούμε. Άρα το πιο πιθανό είναι να μην βγουν, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος θα βγει πρώτος στο τέλος. Πιστεύω ότι από τον αποκλεισμό θα βγει κάτι καλό. Ο πρωταθλητής είναι εκείνος που θα ξεπεράσει πιο γρήγορα στις ήττες».

Για το Πανθεσσαλικό: «Πιστεύω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία με τον κ. Μπατζιάκα. Ελπίζω κάποιες ημερομηνίες για την επισπορά να αλλάξουν είτε προς τα μπρος είτε προς τα πίσω, διότι δόθηκε μια περίοδος επιισποράς 40 ημερών, που είναι πρωτοφανής. Κι εμείς κάναμε επισπορά στο γήπεδο στον ΟΣΕ και ο γεωπόνος μας είπε 20 μέρες. Πιστεύω ότι θα τα βρούμε».

Για το πρόσφατο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2: «Αρχικά είχαμε πει για έναρξη στις 11 Σεπτεμβρίου, φτάσαμε στις 6 Νοεμβρίου. Θεωρώ ότι θα είναι καταληκτική ημερομηνία, εάν δεν έχουμε ανατροπή με τις προσφυγές που θα κάνουν οι ομάδες. Γίνεται προσπάθεια από τη διοργανώτρια, αλλά αυτή η πολύπαθη κατηγορία βάλλεται από πολλές πλευρές. Αναμειγνύεται η ΕΠΟ, ενώ στην παραπάνω κατηγορία κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Κάποια στιγμή αυτά πρέπει να σταματήσουν. Όταν έχεις συνεχείς αναβολές και αυξομειώσεις ομάδων, δεν μπορείς να βρεις καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Έτσι η Λίγκα γίνεται επαίτης για να εξασφαλίσει συμβόλαιο με την ΕΡΤ, η οποία ακόμη δεν έχει δώσει τα περσινά. Δεν έχουν δοθεί η τελευταία δόση και το πριμ της βαθμολογικής θέσης».

Για το αν θεωρεί επιτυχημένη τη διοίκηση της Σούπερ Λιγκ 2: «Εδώ εμπλέκεται η ΕΠΟ, που έβαλε τις ομάδες, δεν τις έβαλε η διοργανώτρια. Όπου θέλουμε εφαρμόζουμε τον ΚΑΠ, όπου δεν θέλουμε δεν τον εφαρμόζουμε. Εμφανίζονται απαιτήσεις από κάποιες ομάδες, που δεν έπαιξαν καν στα μπαράζ. Όλα αυτά προκαλούν καθυστερήσεις και φθείρουν το προϊόν. Η διοργανώτρια δεν θα δεχθεί άλλη ομάδα, αλλά το θέμα είναι ποια απόφαση θα πάρει το Διαιτητικό. Έχουμε δεσμευτεί όλοι ότι αν προστεθεί κι άλλη ομάδα, θα προσφύγουμε στο Διαιτητικό. Παρότι η Σούπερ Λιγκ 2 είναι μόλις μια κατηγορία κάτω από τη Σούπερ Λιγκ 1, οι διαφορές είναι χαοτικές σε θέμα αντιμετώπισης τόσο από την πολιτεία, όσο και από την ΕΠΟ».

Για το αν υπολογίζουν τα έσοδα από το Στοίχημα: «Δυστυχώς, υπάρχει το μπάτζετ και ξέρεις πως υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να μην υπολογίζουμε τα έσοδα από το στοίχημα. Πέρσι είχαμε ένα μπάτζετ με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και εκείνα από το στοίχημα να αγγίζουν τις 250-300.000 ευρώ, αλλά αυτά που εκταμιεύθηκαν ήταν το 1/5. Αν το υπολογίζεις «κάηκες». Είναι ένα περιβάλλον που δεν είναι ασφαλές και αυτό προσπαθώ να μεταφέρω και στους παίκτες και με τον προπονητή που έχω μιλήσει. Το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στην κατηγορία που είμαστε είναι εντελώς αβέβαιο. Πολλοί παίκτες πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, σαν τον Αλέξη (σ.σ. Παπακωνσταντίνου), που τους δίνουν τη δυνατότητα να μπορούν να επιβιώνουν μέσα από αυτό. Πολλοί που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε από αυτό, αλλά έχουμε την αγάπη και το πάθος γι’ αυτό».

Για πιθανή πλαισίωση στον διοικητικό τομέα: «Θα το θεωρήσω μεγάλη επιτυχία εάν πλαισιωθούμε και από πολλούς άλλους Νικιώτες, που μπορούν να βοηθήσουν και οικονομικά, αλλά και να συσπειρώσουν μια προσπάθεια. Οι ομάδες δεν είναι προσπάθεια του ενός ούτε των δύο. Είναι συνολική προσπάθεια, από κάποιους που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά και άλλους που μπορούν να βοηθήσουν με γνωριμίες. Η ομάδα οργανώνεται σε πολλά επίπεδα, από το γηπεδικό μέχρι τις συνθήκες στην Ακαδημία. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να συσπειρωθούν για να έρθει η επιτυχία. Όπως και ο κόσμος να εμπνευστεί και να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει την προσπάθεια. Όλο αυτό είναι μια προσπάθεια που έχεις ανάγκη και τον πιο ανώνυμο φίλαθλο, που με τη φωνή του και την παρουσία θα σπρώξει την ομάδα. Γίνονται συνέχεια επαφές. Αν δεν μπει η ομάδα σε αγωνιστικό ρυθμό, θα έχουμε εξελίξεις και σ’ αυτό το κομμάτι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το