Αθλητισμός

Βενέτης: Πίστωση χρόνου

Ο Βασίλης Βενέτης μέσω του Blue Heart ζήτησε πίστωση χρόνου για τη Νίκη, δηλώνοντας  τα παρακάτω:

Για την άσχημη αρχή στη Φούτμπολ Λιγκ: «Είμαστε όλοι μέλη ενός οργανισμού, όπου θέλουμε τι συμβαίνει και δεν έχει γίνει το ξεκίνημα που περιμέναμε όλοι. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε ότι έχει αποτύχει ο σχεδιασμός. Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Ο Αλέξης έχει αλλάξει την έδρα της δουλειάς του και πλέον βρίσκεται περισσότερο στον Βόλο παρά στο Λονδίνο. Κι όμως ήδη του προσάψαν χαρακτηρισμούς όπως «άμπαλος» κλπ. Ποιος ξέρει αν κρατούσε κανένα πούρο, ίσως ήξερε το ποδόσφαιρο. Λες και υπάρχει… σχολή ποδοσφαίρου ή πανεπιστήμιο. Βλέπω διάθεση όλων των ανθρώπων να διορθώσουν το πρόβλημα. Αν ήταν να κερδίζουν μόνο οι φανέλες και τα ρόστερ, τότε θα κέρδιζαν όλα τα παιχνίδια. Όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι, έχει αστάθμητους παράγοντες. Βέβαια πάντα υπάρχει αιτία για ό,τι γίνεται και σ’ αυτή την αιτία έχουμε πέσει όλοι οι άνθρωποι που είμαστε κοντά στην ομάδα. Όλοι οι συνεργάτες έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια, Δεν λέω ότι κάποιος δεν υποπίπτει σε λάθη αλλά η διάθεση όλων (προπονητικού τιμ, διοίκησης) είναι στην κατεύθυνση να βοηθήσουμε. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε κάτι. Πάντα υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. Το θέμα είναι να ξέρεις να ισορροπείς, να μη βιάζεσαι να πάρεις αποφάσεις και να διαχειρίζεσαι την κρίση όσο καλύτερα γίνεται. Δεν βλέπουμε την κατάσταση μόνο ως παράγοντες αλλά και ως φίλαθλοι. Έχουμε μεγαλώσει μ’ αυτή την ομάδα, ακόμη και ο Αλέξης που δεν μένει εδώ, ζει και αναπνέει για την ομάδα όλο το 24ωρο».

Για την αντίδραση των οργανωμένων οπαδών: «Καταλαβαίνω απόλυτα τα παιδιά, αν και θέλω να μιλάμε με συγκεκριμένο προεδρείο. Θέλουμε να βρισκόμαστε -αν γίνεται- σε εβδομαδιαία βάση. Αν δούμε ότι κάποιος συνεργάτης έχει κάνει σοβαρά λάθη, πιστέψτε με ότι πρώτοι εμείς θα το διορθώσουμε. Σίγουρα έχουν λάθη τόσο επικοινωνιακά, όσο και σε επίπεδο συμπεριφοράς, αλλά δεν έχουν γίνει τόσο σοβαρά λάθη, ώστε να αρχίσουμε να παίρνουμε «κεφάλια». Ορισμένες φορές οι βιαστικές λύσεις έχουν αντίθετα αποτελέσματα. Ξαφνικά ο καλύτερος προπονητής το καλοκαίρι, μέσα σε δέκα μέρες έχει ο προπονητής που δεν ξέρει και «πετάει στα σύννεφα». Ούτε ο κόσμος της Νίκης, ούτε και η διοίκηση είμαστε «προπονητοφάγοι». Νομίζω ότι είμαστε μία οικογένεια που έχει καλές και κακές στιγμές. Στις κακές στιγμές πρέπει να δείχνουμε περισσότερη ψυχραιμία γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να τις αντιμετωπίσουμε.

Όσον αφορά στην άποψη ότι έχουν χαθεί τα αποδυτήρια, είναι πολύ λάθος. Επειδή είμαι πολύ κοντά, σας διαβεβαιώ ότι αυτό δεν ισχύει. Στο πρώτο ματς με το Αιγάλεω το άγχος υπερίσχυσε και οι παίκτες δεν έδειξαν πίστη για τη νίκη. Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι κανείς δεν είναι αδιάφορος σ’ αυτό. Ένας καλός παίκτης ή προπονητής πρέπει να σηκώνει αυτό το βάρος. Όλοι δουλεύουν πάνω σ’ αυτό και είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε αποτελέσματα».

Για το αν κάποιοι παίκτες νομίζουν ότι έχουν καπαρωμένη θέση στην ενδεκάδα: «Το είδαμε αυτό, όπως είδαμε και μερικές συμπεριφορές. Αυτά έχουν λυθεί οικογενειακά. Υπάρχει εσωτερικός κανονισμός κι ένας κώδικας μέσα στον οργανισμό, που λειτουργεί. Δεν λέω ότι κάποιοι δεν υπέπεσαν σε παραπτώματα. Ίσα-ίσα τίποτα δεν πέρασε απαρατήρητο».

Για την αιτία της άσχημης αρχής στο πρωτάθλημα: «Αν είχε γίνει κάτι προφανές, θα το είχαμε δει. Δεν πρέπει να παίρνουμε εν θερμώ αποφάσεις. Πρέπει να δοθεί μία πίστωση χρόνου. Κι εγώ θα ήθελα την 4η αγωνιστική να έχουμε 12 βαθμούς. Ποιος δεν θα το ήθελε;».

Για το αν υπάρχει χρονικό περιθώριο για πίστωση χρόνου: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι. Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Δεν είναι μοιρολατρικό αυτό. Πίστωση χρόνου και το να είσαι κοντά στην ομάδα είναι αυτά που πρέπει να γίνουν».

Για το αν ευθύνεται το χαμηλό προφίλ της διοίκησης: «Τι θέλετε να κάνουμε δηλαδή; Να παίρνουμε τσεκούρια και να πηγαίνουμε στα αποδυτήρια; Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και λύνονται θέματα ενδοοικογενειακά χωρίς να χρειάζεται να βγαίνουν προς τα έξω. Πάντως αδιαφορία δεν υπάρχει. Με ό,τι βλέπουμε μπροστά μας κρίνουμε ανάλογα τη χρονική στιγμή. Κι εμείς κρινόμαστε. Στη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει το «διώχνω κάποιον». Το καλοκαίρι υπήρχε καθολική αποδοχή και τώρα υπάρχουν φωνές που λένε ότι δεν είναι καλός και ότι δεν μπορεί να το διαχειριστεί».

Για καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική: «Για εμάς το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και δημιουργεί την πίεση. Κανείς δεν είναι σε ευχάριστη θέση να βλέπει την ομάδα με δύο βαθμούς σε τέσσερις αγώνες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε στα δύσκολα. Εκεί θα δείξουμε πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε. Βλέπουμε τώρα να υπάρχουν και ομάδες που ευνοήθηκαν. Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο θεωρείται ο «βασιλιάς των σπορ». Βλέπουμε π.χ. τον Ιάλυσο να έχει δέκα βαθμούς. Κι εμείς θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν σε καλύτερη θέση. Εδώ όμως θα πρέπει να αποδείξουμε το κατά πόσο μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες».

Για το αν υπάρχουν «στρατόπεδα» μεταξύ Ελλήνων και ξένων παικτών: «Αυτό που ακούγεται ότι τα αποδυτήρια είναι χωρισμένα στα δύο είναι παντελώς ψευδές. Δεν θα είμαστε η καλύτερη η διοίκηση αν η ομάδα δεν ανέβει κατηγορία. Κάνουμε την αυτοκριτική μας και φέρουμε ευθύνη κι εμείς. Όλοι θα κριθούμε στο τέλος. Αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε κατηγορία προς τα πάνω, θα είμαστε αποτυχημένη διοίκηση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το