Αθλητισμός

Βενέτης: Είναι τυπικό για τη Νίκη το θέμα με την αδειοδότηση της ΕΠΟ

Η ΠΑΕ Νίκη δεν πήρε αδειοδότηση από την ΕΠΟ, αλλά οι διοικούντες δεν φαίνεται να ανησυχούν. «Είναι τυπικό το θέμα και οφείλεται σε μία πληρωμή που έγινε, αλλά κακώς θεωρήθηκε εκπρόθεσμη» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ, Βασίλης Βενέτης.

Ο Βασίλης Βενέτης μίλησε στον Blue Heart FM 105.1 για τα παρακάτω θέματα:

Για το πόσο ευθύνεται η Νίκη που έδωσε δικαίωμα σε κάποιους να την απειλήσουν ακόμη και με υποβιβασμό: «Όπως συμβαίνει στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Για να φτάσεις σε μία κατάσταση σίγουρα έχεις τις ευθύνες σου, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες, οι οποίοι σ’ έβαλαν πιο πολύ μέσα στο πρόβλημα. Εμείς το ζούσαμε καθημερινά. Είχα πει στον Αλέκο Βοσνιάδη πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Εκείνος ενημερωνόταν συνεχώς για την ομάδα, αλλά όταν δεν βιώνεις την κατάσταση δεν μπορείς να καταλάβεις ποιο ήταν το πρόβλημα.

Οι παράγοντες που δημιούργησαν το πρόβλημα ήταν πολλοί. Δεν είχες να αντιμετωπίσεις μόνο τον κακό σου εαυτό ή ίσως την κακή συγκυρία όπου χάσαμε κάποια παιχνίδια οριακά. Παράλληλα είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάποιους παράγοντες που δεν σε άφηναν να «ξεκολλήσεις» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Δεν είναι μοιρολατρικό αυτό, σίγουρα φταίγαμε κι εμείς, που κάναμε κάποια λάθη. Αυτά τα λάθη μεγέθυναν πολλοί άλλοι, οπότε ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βγούμε από αυτό. Και ο ίδιος ο Αλέκος μετά από περίπου πέντε ημέρες που βρισκόταν εδώ μού είπε ότι δεν φανταζόταν πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα. Για μια ακόμη φορά, όμως, στο τέλος τα καταφέραμε».

Για τη μη αδειοδότηση από την ΕΠΟ: «Νομίζω ότι ήταν ένα εντελώς τυπικό θέμα. Ήταν μία πληρωμή που έγινε και θεωρήθηκε εκπρόθεσμη, αλλά στην ουσία δεν ήταν εκπρόθεσμη, γιατί όλες οι πληρωμές έχουν πάρει παράταση αυτού του είδους. Αναγκαζόμαστε μερικές φορές να ασχολούμαστε και με τα λογιστικά. Αυτό έχει πάρει παράταση μέχρι 31/12, έγινε η πληρωμή και νομίζω ότι τώρα στο Εφετείο θα λήξει το θέμα. Χρειάζεται ένα παράβολο παραπάνω, το οποίο βέβαια δεν είναι μικρό, καθώς κοστίζει 3.000 ευρώ. Νομίζω ότι είναι ένα τυπικό θέμα, το οποίο θα λήξει».

Για το ότι πρέπει να αρχίσει άμεσα ο προγραμματισμός αν και ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ομάδες που θα παίξουν στη Σούπερ Λιγκ 2: «Στα δύο χρόνια που ασχολούμαστε ενεργά, πάμε με αυτά που ακούμε. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο από πριν, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Έχει μπει κατά κάποιο τρόπο ένας κανόνας, έχει γίνει νόμος του κράτους η Σούπερ Λιγκ 2, έχουν μπει κάποιες προϋποθέσεις.

Ο αριθμός των ομάδων δεν θα αλλάξει πολύ την κατάσταση. Αν «κοπούν» κάποιες ομάδες, φαντάζομαι ότι θα πάμε σε περισσότερα παιχνίδια μέσω των πλέι οφ, άρα δεν θα αλλάξει πολύ τον σχεδιασμό της ομάδας. Θεωρώ ότι όπως και να έχει, τέλος Ιουλίου η ομάδα θα πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία για την επόμενη περίοδο.

Πιστεύω ότι στο επόμενο πρωτάθλημα δεν θα έχουμε τα ίδια με φέτος. Το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται οι ομάδες θα είναι αρκετές.

Από την πλευρά μας έχουμε ετοιμάσει βασικά πράγματα για την ομάδα: Έγινε μια σύμβαση για το Πανθεσσαλικό, ετοιμάζεται ένα προπονητικό κέντρο στον χώρο του ΟΣΕ, προσπαθούμε να τελειώσουμε τα συμπληρωματικά έργα στο «Π. Μαγουλάς», που αφορούν τα αποδυτήρια και τους χώρους που πρέπει να βρίσκεται η ομάδα, κοιτάζουμε να τελειώσουμε με τη Νεάπολη, γιατί υπάρχουν κάποια προβλήματα με το πότισμα κτλ. Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να ασχοληθεί η ομάδα και να τα ετοιμάσει, όποτε κι αν αρχίσει το πρωτάθλημα».

Για την αναγκαιότητα προπονητικών εγκαταστάσεων: «Όταν θέλεις να φέρεις έναν ποδοσφαιριστή, δεν μπορείς να τον πας σ’ ένα κακό προπονητικό κέντρο ή αποδυτήρια. Αυτά μαθαίνονται πολύ γρήγορα στον χώρο του ποδοσφαίρου».

Για το αν αφαιρεθούν οκτώ βαθμοί από τη Ρόδο και υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Νίκη και Αστέρα Βλαχιώτη: «Το έχουμε σκεφτεί κι εμείς. Από τη στιγμή που εμπλέκεται στην ισοβαθμία ο Αστέρας Βλαχιώτη μάς ευνοεί, γιατί έχουμε τέσσερις βαθμούς στα μεταξύ μας παιχνίδια. Επίσης δεν έχουμε χάσει από καμία ομάδα δύο φορές».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το