Ελλάδα

Βελόπουλος: Δεν πρέπει να ψηφιστεί ο αντικαπνιστικός νόμος

Την αντίθεσή του στην καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, επανέλαβε μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του αντικαπνιστικού νόμου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την κατάθεση των τροπολογιών, που περιλαμβάνονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

«Όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι της ΝΔ κραυγάζατε για τις τροπολογίες που έφερνε στη Βουλή. Κι εσείς τώρα φέρνετε φωτογραφικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην τροπολογία που αφορά τον διορισμό νέου διοικητή στο Άγιον Όρος, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την επιλογή από την κυβέρνηση του κ. Μαρτίνου.

«Το Άγιο Όρος είναι ιερός τόπος όχι μόνο για την Ορθοδοξία αλλά και για τις διεθνείς σχέσεις μας», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν γνωρίζετε τι σημαίνει Άγιον Όρος για την Ορθοδοξία. Αντί να βάλετε κάποιον που να μπορεί να εργαστεί γι’ αυτό, τοποθετείτε τον κ. Μαρτίνο, τον εφοπλιστή, για να το διοικήσει. Έχει θεολογικές γνώσεις; Μπορεί να προσφέρει κάτι;», είπε ο κ. Βελόπουλος. Αναφερόμενος στον αντικαπνιστικό νόμο, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι «δεν γίνεται με κατασταλτικά μέτρα να επιβάλεις τη διακοπή του καπνίσματος».

«Όλες αυτές οι τροπολογίες δεν στέκουν λογικά», τόνισε και πρόσθεσε: «Προσπαθείτε να κάνετε τον πολίτη ρουφιάνο του συμπολίτη του. Με ένα κινητό, με ένα sms που θα στέλνει ο καθένας, θα τρέχει ο αστυνομικός να συλλάβει τον καπνιστή. Όχι τον κλέφτη, αλλά τον καπνιστή. Αυτές οι λογικές είναι περίεργες. Το ζητούμενο σε μια Δημοκρατία είναι όταν λαμβάνεται ένα μέτρο να ερωτώνται και εκείνοι που τους αφορά. Εμείς τι λέμε; Θέλει ένας πολίτης να έχει μαγαζί καπνιστών; Να έχει. Θέλει να έχει μαγαζί μη καπνιστών. Να έχει. Δώστε το δικαίωμα της επιλογής. Γιατί πρέπει να επιβάλλεται κάτι δια του ροπάλου;».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου θα ζημιώσει τις επιχειρήσεις και θα επιφέρει απώλειες στα έσοδα του κράτους και επικαλέστηκε παλαιότερη έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Εστιατορίων, σύμφωνα με την οποία, μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου μειώθηκε ο τζίρος κατά 40%.

«Το 2015 στην Αγγλία έκλεισαν 7.000 παμπ μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Αν κλείσουν εδώ 7.000 μαγαζιά θα είστε ικανοποιημένοι;», συνέχισε και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Για εμάς, ο αντικαπνιστικός νόμος δεν πρέπει να ψηφιστεί. Πρέπει να δίνεται το δικαίωμα στα μαγαζιά να έχουν χώρο καπνιστών. Αυτό είναι Δημοκρατία. Με αυτό το νόμο θα επιφέρετε τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις. Θα απολυθούν σερβιτόροι. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναγνωρίζετε ένα αναφαίρετο δικαίωμα που έχουν οι πολίτες. Ενδιαφέρεστε για την υγεία των πολιτών. Και τα παϊδάκια κάνουν κακό στην καρδιά. Θα τα κόψουμε;»

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το