Αθλητισμός

Βάζει τις τελευταίες πινελιές ο Ολυμπιακός Β. ενόψει Πανσερραϊκού

Από τις Σέρρες αρχίζει η προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν το προσεχές Σάββατο 6/11 τον Πανσερραϊκό, στην πρεμιέρα, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Βαζάκας σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει, πως στην έναρξη του πρωταθλήματος οι φίλαθλοι θα δουν έναν διαφορετικό Ολυμπιακό, έτοιμο σε μεγάλο βαθμό και άκρως ανταγωνιστικό. Στο τελευταίο φιλικό με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, το οποίο αποτέλεσε και πρόβα τζενεράλε για τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό, οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα είχαν πολύ καλή παρουσία, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα τέρμα.

Πάντως, θα πρέπει να τονίσουμε, πως για δεύτερο σερί φιλικό παιχνίδι η ομάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει (είχε μείνει στο 0-0 στο ματς με τον Πιερικό στο ΕΑΚ), πράγμα που δεν μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια (είχε πετύχει γκολ σε όλα τα ματς).

Επίσης, δέχθηκε γκολ από μία στατική φάση, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία, τη στιγμή που τα περισσότερα τέρματα που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στα φιλικά προετοιμασίας προήλθαν από στατικές φάσεις. Ωστόσο, οφείλουμε να τονίσουμε, πως στη συγκεκριμένη φάση είχε τραυματιστεί και αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ο Άρης Μαρκοπουλιώτης, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Δημήτρη Στάμου (τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο), με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό στο κέντρο της άμυνας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Βαζάκας, δηλώνει ικανοποιημένος σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα και αισιοδοξεί πως κόντρα στον Πανσερραϊκό ο Ολυμπιακός όχι μόνο θα είναι άκρως ανταγωνιστικός, αλλά θα κυνηγήσει με πάθος τη νίκη.

Ο Πανσερραϊκός είναι μια δύσκολη ομάδα, η οποία στην έδρα της παρουσιάζεται δυνατή, όπως έδειξε και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Βόλο πριν από μία εβδομάδα. Έκανε καλή εμφάνιση, όμως αποκλείστηκε από την φάση των «16», από έναν πιο έμπειρο και ποιοτικότερο αντίπαλο. Παίζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, διαθέτει ορισμένους εξαιρετικούς παίκτες, ωστόσο, υπάρχουν και τρωτά σημεία στο παιχνίδι της, τα οποία έχει εντοπίσει ο Γιώργος Βαζάκας και πάνω εκεί θα επιδιώξει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν και φύγουν με το «τρίποντο» από τις Σέρρες, θα αποκτήσουν ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας και της αναμέτρησης που ακολουθεί με τον Ηρακλή στη Νεάπολη. Όπως τόνισε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο χλοοτάπητας του δημοτικού σταδίου της Νεάπολης θα είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής και ήδη το γήπεδο έχει πάρει άλλη όψη: «Είχαμε κάνει αίτημα στη διοργανώτρια το πρώτο παιχνίδι να το δώσουμε εκτός έδρας, διότι το γήπεδο της Νεάπολης αυτή τη στιγμή είναι στο 70% έτοιμο. Θέλουμε να περάσουν 10 μέρες ακόμη μέχρις ότου το χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να είναι χάλι. Για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές μας να δείξουν το πραγματικό τους ταλέντο».

 Η προετοιμασία
Με πρωινή προπόνηση στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στον Άγιο Γεώργιο Φερών συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων». Ο Δημήτρης Στάμου συνέχισε τη θεραπεία, καθώς είναι τραυματίας και χάνει το παιχνίδι των Σερρών, ενώ θα απουσιάσει και από το ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Ξύδα, ο οποίος στο φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας υπέστη θλάση β’ βαθμού και για 20 μέρες θα μείνει εκτός προπονήσεων. Το θετικό είναι, πως ο Άρης Μαρκοπουλιώτης θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κανονικά, τη στιγμή που ο τραυματισμός του στο τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού δεν αποδείχθηκε σοβαρός.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους την Παρασκευή και στη συνέχεια ο Γιώργος Βαζάκας θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή, η οποία την ίδια μέρα θα αναχωρήσει για τις Σέρρες.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νεκροί 19 προσκυνητές λόγω της αφόρητης ζέστης στο προσκύνημα στη Μέκκα

Τουλάχιστον 14 ιορδανοί και πέντε ιρανοί προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία στη…

16 Ιουνίου 2024

Συγκλονιστική στιγμή: Πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης σώζει ζευγάρι από πνιγμό στις Μαλδίβες

Το γύρο του διαδικτύου κάνει συγκλονιστικό βίντεο, όπου ο μεσοεπιθετικός της Αλμερία, Σέρχιο Αρίμπας και…

16 Ιουνίου 2024

Με κατάγματα και τραύμα στη γλώσσα η σύζυγος του δικηγόρου: Το νεύμα στον γιατρό, η κατάσχεση όπλων και η καταγγελία του 2017

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την είδηση σύλληψης του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος έχει σχεδόν καθημερινή…

16 Ιουνίου 2024

Σε τροπικές νύχτες οδηγούν οι νέες καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα – Καθηγητής εξηγεί τους κινδύνους για την υγεία

«Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα καιρικά δεδομένα, γιατί όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς νέες…

16 Ιουνίου 2024

Δίωξη για κακούργημα στον 90χρονο για ασέλγεια στην 11χρονη – Τη Δευτέρα αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί

Συνταράσσει την κοινή γνώμη ακόμη μία περίπτωση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης, αυτή του 90χρονου, στη…

16 Ιουνίου 2024

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του ποινικολόγου – Κατασχέθηκαν τα δύο όπλα του

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε…

16 Ιουνίου 2024