Αθλητισμός

Βαζάκας: Ομάδα αντάξια του ονόματος του Ολυμπιακού

Στις δηλώσεις του ο Γιώργος Βαζάκας στην πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού Βόλου υποσχέθηκε έναν Ολυμπιακό αντάξιο του ονόματός του. Αρχικά είπε: «Αρχίζει μια καινούργια χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν να κάνουν με την οργάνωση της Λίγκας. Έχουμε αυτό το πρόβλημα με την αδειοδότηση, που αν δεν δοθεί μια δίκαιη λύση θα πρέπει να «χτίσουμε» μια ομάδα σχεδόν από μηδενική βάση.

Η διοίκηση κάνει σοβαρές, μελετημένες και έξυπνες κινήσεις. Πιστεύω πως όταν ολοκληρωθεί η προετοιμασία μας θα είμαστε έτοιμοι για τον… Γολγοθά που μας περιμένει διότι το φετινό πρωτάθλημα προμηνύεται αρκετά δύσκολο».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Αναλυτικά:

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν: «Εδώ πρώτα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις ομάδες που δεν αδειδοτήθηκαν από την ΕΠΟ. Αν τελικά μας το επιτρέψουν, σίγουρα πέντε-έξι παιδιά από την περσινή ομάδα θα μείνουν και θα έλθουν άλλοι τόσοι. Διαφορετικά θα πρέπει να έρθουν τουλάχιστον άλλους 10 μια και τώρα έχουμε 13 επίσημα στην ομάδα».

Για το πόσο δύσκολο είναι να «χτιστεί» μια ομάδα από την αρχή: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Άλλο να ξεκινάς με μια ομάδα που έχει έναν βασικό κορμό και άλλο να δημιουργείς κάτι από το «μηδέν» με παίκτες που έπαιζαν σε διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Ωστόσο, στο παρελθόν έχω «χτίσει» πολλές ομάδες και πιστεύω ότι και στον Ολυμπιακό θα τα καταφέρω. Εξάλλου, στον Ολυμπιακό Βόλου τα έχω ζήσει όλα. Πήρα πρωτάθλημα, πήγαμε ψηλά, χάσαμε μία άνοδο στο τελευταίο παιχνίδι σε άλλη σεζόν. Οι περισσότερες σεζόν ήταν πετυχημένες και πιστεύω και η φετινή θα είναι το ίδιο».

Για το αν θεωρεί πρόκληση για τον ίδιο την επιστροφή του στον Ολυμπιακό: «Είναι τιμή για μένα το κάλεσμα από τον Ολυμπιακό Βόλου, μια ιστορική ομάδα που έχει παίξει και στην Ευρώπη. Το βάρος είναι μεγάλο. Γνωρίζω τον κόσμο του συλλόγου και ξέρω πόσο απαιτητικός είναι. Όμως θα είμαστε προσγειωμένοι. Δεν θα πούμε ότι επειδή έχουμε βαριά φανέλα πάμε για πρωτάθλημα. Το σίγουρο είναι ότι θα φτιάξουμε μια ομάδα αντάξια του ονόματος του Ολυμπιακού και στην πορεία θα δούμε που θα φτάσει».

Για το θέμα της αδειοδότησης: «Εδώ υπάρχει μια άδικη απόφαση, κυρίως για τις ομάδες που προέρχονται από τη Φούτμπολ Λιγκ. Στις 27 Ιουνίου τελείωσε το πρωτάθλημα και η ΕΠΟ λέει ότι έπρεπε μέχρι τις 30 του μήνα να γίνουν οι ανανεώσεις. Θα έπρεπε να δοθεί ένα περιθώριο στις ομάδες. Πλέον υπάρχει μία πίεση στην ΕΠΟ για να διευκολυνθούν οι ομάδες, ώστε να μην έχουμε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων».

Για τη μέχρι τώρα ενίσχυση της ομάδας: «Έχουμε πάρει κάποιους παίκτες που είναι πολύ καλοί. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι ο Μπάτροβιτς ήταν ο τρίτος σκόρερ της κατηγορίας. Τον Ξύδα τον ήθελα και σε άλλες ομάδες που ήμουν. Τον είχε αγοράσει με μεγάλο ποσό ο Ολυμπιακός Πειραιώς και στη συνέχεια έκανε εξαιρετικές χρονιές σε Καλλονή και ΠΑΣ Γιάννινα. Αν είναι υγιής θα κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Όμως πιστεύω και στους νεαρούς που έχουμε πάρει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το