Ελλάδα

Βατόπουλος: Προβληματισμός για την άρση του απαγορευτικού – Τι θα γίνει με την εστίαση

Παρότι η κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει σε σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown έως τα Χριστούγεννα προκειμένου να ανασάνει η αγορά αλλά και οι πολίτες από τους ασφυκτικούς περιορισμούς, όμως οι ειδικοί επιστήμονες δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη. Τις τελευταίες ημέρες, οι ειδικοί «πονοκεφαλιάζουν» για το πώς να δώσουν το πράσινο φως για το άνοιγμα των σχολείων, των επιχειρήσεων, της αγοράς αλλά και της εστίασης. Προς ώρας, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ενώ δεν έχουν συζητηθεί καλά καλά τα βασικά ζητήματα, αφού τα προσκόμματα είναι πολλά στο να γίνει η απελευθέρωση από τα σημερινά μέτρα.

Βατόπουλος: Προβληματισμός για το άνοιγμα της χώρας
Όπως δηλώνει στο ethnos.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, «υπάρχει ένας προβληματισμός για το γενικότερο άνοιγμα της χώρας. Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι συζητήσεις μας αλλά είμαστε προβληματισμένοι γενικώς για το άνοιγμα της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό διότι τα κρούσματα είναι πολλά ακόμη και η εικόνα δεν το επιτρέπει». Αυτό που φαίνεται να δημιουργεί πονοκεφάλους στους επιστήμονες του υπουργείου Υγείας είναι εκτός των άλλων και το θέμα της εστίασης αλλά και της διασκέδασης.

Τι θα γίνει με την εστίαση
Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί δεν έχουν καν βάλει στο τραπέζι το θέμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως τα εστιατόρια, αφού προέχουν άλλα ζητήματα για να αρθούν οι περιορισμοί του lockdown. Θεωρείται πιθανό πάντως με βάση και πληροφορίες του ethnos.gr από το κυβερνητικό στρατόπεδο, να επιτραπεί το άνοιγμα των εστιατορίων με πολύ αυστηρούς όρους και μόνο κοντά προς τα Χριστούγεννα.

Η εστίαση, πάντως, είναι από τα ζητήματα που έχει απασχολήσει την κυβέρνηση και εξαιτίας των πιέσεων που ασκούνται από τους επιχειρηματίες, δεδομένου ότι το πολυήμερο κλείσιμο μπορεί να οδηγήσει πολλά καταστήματα σε λουκέτο. Από την άλλη και το άνοιγμά τους με αυστηρούς όρους δεν ευνοεί την οικονομική τους κατάσταση. Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Βατόπουλο, είναι από τα θέματα που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα υπάρχει και μία κάπως πιο καθαρή εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το