Ελλάδα

Βατόπουλος: Ο κορωνοϊός «πολιορκεί» τις κλειστές δομές – Μεγάλη προσοχή σε γηροκομεία και χώρους εργασίας

Την ανησυχία του για την έξαρση του κορωνοϊού στις κλειστές δομές εξέφρασε ο Νίκος Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ερωτήθηκε για τα τελευταία περιστατικά κρουσμάτων σε κλειστές δομές, όπως τα 8 που καταγράφηκαν σε γηροκομείο στην Καρδίτσα. Οπως είπε, παρατηρείται «μεγάλη αύξηση στα κρούσματα στις κλειστές δομές, δηλαδή σε γηροκομεία, εργοστάσια και σε άλλους χώρους. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να προσέχουν όσοι ζουν ή εργάζονται σε τέτοιες δομές».

Ο καθηγητής επισήμανε ότι οι εστίες κρουσμάτων σε γηροκομεία ή και εργοστάσια, όπως η κονσερβοποιία στη Σκύδρα, «δείχνουν το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός. Η δυσκολία του κορωνοϊού είναι ότι έχει το χαρακτηριστικό να μεταδίδεται και από ασυμπτωματικούς».

Στη συνέχεια, ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι είναι «κολοσσιαία η διαφορά ανάμεσα σε μια δομή με ένα ή τρία κρούσματα δίχως να έχει μεταδοθεί στους τρόφιμους και σε αυτά όπου υπάρχει μετάδοση στους τρόφιμους. Πρέπει να προφυλάξουμε τον κόσμο τηρώντας τα ατομικά μέτρα υγιεινής».
Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής ερωτήθηκε και για τις μάσκες, επαναλαμβάνοντας ότι η καθολική της χρήση, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μπορεί να βοηθήσει.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το