Ελλάδα

Βατόπουλος: Αύξηση θανάτων αυτή την εβδομάδα – Υπομονή για 6 μήνες

«Καμπανάκι» για αύξηση σε θανάτους λόγω κορωνοϊού για τις δύο επόμενες εβδομάδες έκρουσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας, παράλληλα, ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή για ακόμη έξι μήνες. Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ανέφερε πως «έχουμε μία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Το πώς θα εξελιχθεί αυτή η αύξηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος «αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη περιμένουμε μία αύξηση στους θανάτους και τα βαριά περιστατικά που θα νοσηλευτούν». Παράλληλα σημείωσε ότι το βασικό είναι να προχωρήσει ο εμβολιασμός είναι για μένα το σημείο – κλειδί».

«Δεν μπορούμε να έχουμε επ’ άπειρον lockdown»
Ο καθηγητής σημείωσε, πάντως, πως όλα όσα έχουμε ζήσει εδώ και έναν χρόνο λύνουν το πρόβλημα μερικώς και τόνισε πως «δεν μπορούμε να έχουμε επ’ άπειρον lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλειστά σχολεία, μαγαζιά γιατί πλέον καταστρέφεται η κοινωνία και η οικονομία». Ο κ. Βατόπουλος συμπλήρωσε: «Η συμπεριφορά μας και η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτήν την κατάσταση για ένα εξάμηνο ακόμη. Το σημείο – κλειδί είναι η εφαρμογή των μέτρων. Πριν αποφασίσουμε σκληρότερα μέτρα, καλό είναι να δούμε αν αυτά που τώρα υποτίθεται ότι εφαρμόζονται, εφαρμόζονται».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το